Filip Falko (Star sport)
Filip Falko (Star sport)

Direktor Lećea: Ne želimo tenzije sa Crvenom zvezdom iako su rokovi istekli

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 17:19

Transfer Filipa Falka i dalje sporan na jugu Italije

Prošlo je više od devet meseci otkako je Filipo Falko iz Lećea kao kapitalno pojačanje zadužio opremu Crvene zvezde u januarskom prelaznom roku. Na jugu italije poznat po nadimku Mesi iz Salenta zbog veštih driblinga, omaleni Italijan te partije nije ponovio na Marakani.

Falko je od dolaska u Zvezdu imao dosta problema i zbog korone, povreda i sporije aktlimatizacije, a do sada je na 26 mečeva u crveno-belom dresu postigao šest golova i upisao dve asistencije. Ipak, u nekim mečevima je uspevao da ulascima sa klupe razmrda tim i da donese pomak u igri kao što je to bilo u nedavnom derbiju protiv Partizana ili na prethodnom gostovanju Vojvodini.

Izabrane vesti

Prilikom Falkovog transfera, Zvezda je pristala da isplati obeštećenje u iznosu od 1.000.000 evra u tri rate, ali klub sa juga Italije se već neko vreme buni da nije dobio ništa i podneo je tužbu organima FIFA u kojoj je tražio da mu se plate i penali za kašnjenje.

O Falkovom slučaju se u izjavi za lokalne medije danas oglasio direktor italijanskog drugoligaša Saverio Stiki Damjani.

Nikakva uplata nam nije legla do sada, ali strpljivo ćemo da čekamo. Izostala zarada nam pravi probleme ali ne želimo da stvaramo tenzije sa Crvenom zvezdpm iako su rokovi istekli“, rekao je Stiki Damjani za italijanske medije.

Sa Marakane su se pre dva meseca oglasili povodom Falkovog slučaja i potvrdili da kasne sa isplatom. Uzroke su objasnili u kašnjenju nekih drugih klubova prema Zvezdi.  

„Crvena zvezda je za transfer Falka prvobitno imala kašnjenje u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo klub u ovom momentu, posebno od slučajeva kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera“, rekao je Zvezdin poslovni direktor Marko Petrović.


tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara