Sa meča u Gentu (©Reuters)
Sa meča u Gentu (©Reuters)

Dobra vest iz Belgije: Hofenhajm zakucao Gent za dno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.10.20. | 20:56

Gaćinović strelac za nemački tim

Dobre vesti za Crvenu zvezdu iz Belgije: Hofenhajm je tukao Gent (4:1), upisao je drugu pobedu, odvojio se na tabeli grupe i ostavio crveno-bele i Liberec da se bore za drugo mesto, koje vodi u evropsko proleće.

Jasna je zašto su na Marakani navijali za Nemce da upišu tri boda u Belgiji: da time ostave Gent na dnu, bez bodova i da ga, ionako uzdrmanog, potpuno dotuku pred put za Beograd. Sledećeg četvrtka Poglavice stižu na noge Zvezdi i biće to veliki zicer za srpskog prvaka da novom pobedom napravi veliki korak ka evropskom proleću i da istovremeno potpuno isključe Belgijance iz te trke.

Izabrane vesti

Možda je u Gentu moglo večeras drugačije da se završi... Jer, u izjednačenom uvodnom delu meča ukazala se idealna šansa za Poglavice da povedu. Poš je skrivio penal nad Jaremčukom i dao priliku domaćinu da sa bele tačke dođe do prednosti. Ali, opet se ispostavilo tačnim onom pravilo da igrač nad kojim je napravljen penal, ne bi trebalo da ga šutira. Jaremčuk je šutirao sa 11 metara, a Bauman ga je pročitao.

A, onda se klatno pomerilo na drugu stranu. Hofenhajm je potpuno zagospodario terenom i počeo da lomi rivala. Golman Genta Rof je u dva minuta, 27. i 28. imao dve sjajne odbrane kojim je sprečio Nemce da povedu, ali u 36. je kapitulirao. Lopta je Ngdeua pogodila u ruku kod centaršuta Griliča, sudija Šerer je pokazao na penal, koji je Belfodil pretvorio u gol za 1:0.

Sve se nastavilo u istom ritmu posle pogotka. Do kraja poluvremena još dve velike šanse za Hof, pa isto tako i na startu drugog dela. Prednost gostiju je duplirana u 54. minutu. Novopečeni otac Fabijan Grilič je udarcem sa 15 metara krunisao atraktivnu akciju njegovog tima, tu ni odlični golman Rof nije mogao ništa.

Apsolutno su Nemci kontrolisali igru i rezultat, Gentu je opala i motivacija za borbu i čekao je samo kraj, da se zaustavi agonija. Jer, ovo je Poglavicama četvrti uzastopni poraz, gledajući sve frontove.

Svoj pečat na utakmicu stavio je i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović. Dok je njegov tim upropastio dobru kontru, Mijat je natrčao na loptu na ivici šesnaesterca, iz prve tukao i postigao fantastičan gol.

Do kraja još po jedan pogodak na obe strane, iako je Munas Dabur igrao samo desetak minuta, nije propustio šansu da postigne još jedan gol.

Belgijanci sledećeg četvrtka dolaze na Marakanu, a Hofenhajm će dočekati Liberec.

GENT – HOFENHAJM 1:4 (0:1)

/Klajndinst 93 - Belfodil 36p, Grilič 52, Gaćinović 73, Dabur 94/

Gent stadion.

Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska).

GENT (3-5-1-1): Rof – Hanče-Olsen, Ngadeu-Ngađui, Fortuna – Kastro Montes (od 77. Mareh), Dorsč (od 77. Botaka), Bezus (od 56. Ođiđa-Ofoe), Kums (od 69. Klajndinst), Mohamedi – Bukari – Jaremčuk (od 69. Nijango).

HOFENHAJM (5-3-2): Bauman – Skov, Poš (od 82. Dabur), Fogt, Akpoguma, Sesenjon – Rudi (od 68. Gaćinović), Samaseku (od 67. Adamjan), Grilič (od 80. Baumgartner) – Bebu, Belfodil (od 77. Klaus).

 


tagovi

HofenhajmGentLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara