Denis Drejer (twitter©fcrk)
Denis Drejer (twitter©fcrk)

Dobra vest za Zvezdu: Midtjiland prodao najboljeg igrača u Rubin za 7.000.000

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 16:32

Anders Drejer karijeru nastavlja u ruskoj Premijer ligi

Peta uzastopna evropska jesen očekuje fudbalere Crvene zvezde. Treći put će je Crveno-beli provesti u grupnoj fazi Lige Evrope, a kada je žrebom u Istanbulu odlučeno da će joj rivali biti Braga, Ludogorec i Mitjiland, postalo je jasno da šampion Srbije ima realne šanse za noklaut fazu. Istina, rano je razmišljati eliminacijama pre starta grupne faze, međutim činjenica je da će u kontinentalno takmičenje jedan od Zvezdinih rivala ući bez najboljeg fudbalera.

Naime, danski klub je prodao vezistu Andresa Drejera u Rubin za 7.000.000 (podatak Transfermarkta, mada ruski mediji tvrde da je suma 6.000.000), a 23-godišnjak potpisao ugovor do 2026. godine. U opticaju je bio i šampion Rusije Zenit, ali se Drejer ipak odlučio za selidbu u Kazanj.

Izabrane vesti

Danac je na briljantan način otvorio sezonu u eltitnom fudbalskom rangu u domovini i sa tri gola i pet asistencija pomogao ekipi da posle šest rundi bude na čelu karavana. Koliko će nedostajati ekipi za koju je nastupao poslednje dve i po godine govore i brojke od 18 postignutih i 22 nameštena gola na 70 utakmica.

Reč je o momku koji je prošao sve mlađe selekcije danskog nacionalnog tima. U sezoni 2018/19 preselio se iz matičnog Esbjerga u Brajton, ali nije uspeo da se nametne u prvom timu, već je nastupao u Premijer ligi 2 u kojoj se nadmeđu rezervne ekipe. Nakon toga nastupao je za Sent Miren i Herenven, ali ubedljivo najbolje partije prikazivao je u domaćem prvenstvu u poslednje dve godine. Kao nagrada je stigao transfer karijere.


tagovi

KrasnodarMidtjilandFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara