(©Starsport)
(©Starsport)

Dobrašinović pred Radnik: Kad razmišljamo samo o igri, ne bojimo se nikoga u Srbiji

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.12.23. | 16:18

Neprestane padavine izmestile Pazarce u tunel Atletskog stadiona

Poslednji trening uoči duela sa Radnikom pred praznim tribinama Gradskog stadiona (petak, 16.00, Arena Sport 1 Premium), a kojim kreće 19. runda Mozzart Bet Superlige, Pazarci su odradili u tunelu atletskog kompleksa. Kiša koja satima neprestano pada napravila je akva park od travnatog terena u kampu Plavih, pa su momci Siniše Dobrašinovića morali pod krov.

A, na voždovačkom krovu se fudbaleri Novog Pazara nisu baš lepo proveli poslednjeg dana minule sedmice. Drugi put ove sezone izgubili su od IMT-a (0:1), prekinuvši tako niz od četiri pobede u takmičarskim mečevima i dozvolivši Čukaričkom da ih dostigne na cifri od 26 osvojenih bodova, koja je trenutno dovoljna za deobu četvrte i pete pozicije na prvenstvenoj tabeli.

Izabrane vesti

Crnogorski stručnjak sa kiparskom diplomom ne bi da se preterano osvrće na poslednji neuspeh. Smatra da je mnogo faktora uticalo na krajnji rezultat u prestonici. U svakom slučaju, Zaplanjsku ne pamti po dobrom, obzirom da je na toj lokaciji ostao praznih šaka i početkom oktobra protiv Voždovca (0:1). Ubeđen je da poraz od IMT-a nije uticao na atmosferu u redovima Pazaraca.       

"Gledam sve što sam i gledao tokom ova četiri meseca, otkako sam došao. Ništa se nije promenilo. Možda ne bi trebalo da budemo tako naivni i da gubimo bodove kao protiv IMT-a ili Mladosti u Lučanima (0:2). Jednostavno, neki faktori utiču na igrače da ne mogu 100 odsto da se fokusiraju na teren. Kad je tako, onda smo u problemu. S druge strane, kad razmišljamo samo o igri, o fudbalu, ne bojimo se nikoga u Srbiji", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Iako je fenjeraš iz Surdulice sa 11 bodova na kontu slavio samo jednom ove jeseni, pre više od četiri meseca kući protiv Spartaka (2:0), pazarski šef struke svestan je da je predstojeći meč daleko od najlakšeg za njegov tim.

"Očekujem jako tešku utakmicu. Tako je ne samo zbog protivnika, nego i zbog vremenskih prilika. Igra Radnika je od dolaska trenera Milana Milanovića mnogo organizovanija - na rezultat. Bodovi su nam bitni ne samo zbog salda, već i sa psihiloškog aspekta. Želimo da se vratimo na pobednički kolosek".

U surduličkom superligašu izdvaja jedno ime.

"Po mom ukusu je Vuk Mitošević. Trebalo je da napravi bolju i veću karijeru. Ipak, tu je i dalje, opstaje u Mozzart Bet Superligi. Odličan je fudbaler, ali Radnik je više nezgodan kao tim".            

Povreda je iz stroja do kraja polusezone izbacila učinkovitog špica Marka Obradovića, koji je preskočio i IMT, ali se vraća Sejduba Suma.

"Menjali smo podlogu, radili na prirodnoj, potom na veštačkoj travi. Sve te promene terena uticale su na neke povrede. Marko nam puno znači, ali nemamo ga. Moramo da nađemo neko drugo rešenje i izguramo još ova dva kola, pa da takmičenje u februaru nastavimo kompletni. Najpre da vidimo na kojem mestu ćemo da prezimimo, a planiraćemo na osnovu toga", korak po korak ide Siniša Dobrašinović.



tagovi

FK Novi PazarSiniša DobrašinovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara