©Starsport
©Starsport

Dobrašinović pred TSC: Pobeđivali smo već top ekipe

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 14:29

Novi Pazar najslabiji gost dosadašnjeg dela Mozzart Bet Superlige

Tri boda kući, ništa na strani, pa tako sedam kola zaredom. Neki bi rekli, fudbalska slika i prilika Novog Pazara. Generalno, ima toga, iako su se u vreme trenerovanja Tomislava Sivića i posebno Vladimira Gaćinovića minule jeseni Plavi prilično lepo gostili - u serijama. Pazarci su bez pobede van Gradskog stadiona još od martovskog trijumfalnog i ispostaviće se kratkotrajnog povratka Davora Berbera na klupu. Pala je Mladosti u Lučanima (3:1), koja se na istoj adresi revanširala pre nešto više od mesec dana (2:0).

Naštimovan u vezanim slavljima kraj Jošanice, gde su redom padali Vojvodina (3:1) i Čukarički (1:0), orkestar Siniše Dobrašinovića pokušaće da se u 13. kolu Mozzart Bet Superlige, protiv TSC-a u Bačkoj Topoli (nedelja, 19.00 – Arena Sport 2), oslobodi balasta i nekom drugom prepusti neslavno zvanje najslabijeg gosta u takmičarskoj 2023/24.

Izabrane vesti

TSC je trenutno treći u elitnom srpskom karavanu sa 21 bodom, dok pet bodova manje i utakmicu više od predstojećeg rivala ima Pazar na sedmom mestu.

"Sigurno je da će da bude interesantno. Verujemo u sebe i nadamo se da možemo nešto ozbiljno da uradimo u Bačkoj Topoli. Naravno, protivnik se pita. Imaju kvalitetnu ekipu i trenera što već dugo radi s njima. Idemo da igramo otvoreno, pa šta nam bog da. Naravno, dobili smo na samopouzdanja uoči gostovanja jedinom predstavniku Srbije u Ligi Evrope. Nije lako pobediti ni Vojvodinu, ni Čukarički. To su naše top ekipe u poslednjih nekoliko godina, Vojvodina i tradicionalno jedan od tri najveća srpska kluba. Kada se malo okrenemo iza sebe, te pobede dobijaju na težini. Iz toga mogu igrači da izvuku pouke i vide da svojim kvalitetom i našim radom mogu da dobiju bilo koga u Srbiji", kaže Dobrašinović za Mozzart Sport.

Još je u dilemi da li, šta i kako menjati u timu koji je matirao Brđane. Ne želi da se njegovi momci tu i zaustave.

"Ponavljam, pristupom sam zadovoljan. To nam se na kraju i vratilo. Ipak, bilo je faza utakmice koje nisu bile dobre. Mislim da su najveći problem bile prazne tribine. Uđeš dovoljno motivisano i onda, kad počne, imaš osećaj da se radi o trening meču. Trebalo nam je malo vremena da se adaptiramo i krenemo da igramo kako znamo", ne otkriva Dobrašinović na kojim pozicijama bi mogao da zarotira.

TSC je skoro mesec i po bez pobede u najjačem domaćem rangu, ali je ove sezone izgubio samo jednom - od Spartaka u Bačkoj Topoli (0:2).

"Neki malo slabiji rezultati TSC u Mozzart Bet Superligi u poslednje vreme prirodan su danak takmičenju na dva fronta. Mislim da ovdašnji klubovi još uvek nisu navikli da igraju naše prvenstvo i inostrane utakmice u ritmu četvrtak-nedelja-četvrtak. Drugačiji je intenzitet. Igrači se troše emitovno i fizički. Posle Evrope, jako je teško prilagoditi se na naše ekipe i ritam. Da biste mogli sve da izdržite, morete da imate širok roster".

Postoji nešto što strateg Novog Pazara posebno ceni kod tima koji sa klupe predvodi Žarko Lazetić.

"Još jedan veliki plus kod mene je što TSC praktično ima kompeltan kadar iz Srbije, bez stranaca. Neki su talentovani, neki već formirani. Stvorili su ozbiljnu i snažnu ekipu za grupnu fazu Lige Evropa", zaključio je Siniša Dobrašinović.


MOZZART BET SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Javor - Napredak 0:2 (0:2)

/Bojović 11, 19/

Subota

15.00: (2.05) Radnik (3.35) Železničar (3.80)

18.30: (12.00) IMT (6.50) Crvena zvezda (1.22)

18.30: (1.80) Radnički Niš (3.50) Spartak Subotica (4.70)

Nedelja

13.00: (2.05) Radnički KG (3.40) Mladost (3.60)

16.30: (2.10) Čukarički (3.45) Vojvodina (3.50)

18.30: (1.32) Partizan (5.30) Voždovac (9.50)

19.00: (1.57) TSC (3.90) Novi Pazar (6.25)

*kvote su podložne promenama



tagovi

TSC Bačka TopolaFK Novi PazarSiniša DobrašinovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara