Alkaraz (©Reuters)
Alkaraz (©Reuters)

Dogovoreno: Alkaras oblači crno-belo, Juventus može da ga kupi za 49.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.01.24. | 12:27

Italijani daju 3.750.000 evra za pozajmicu

Želi Juventus da se vrati na tron Serije A, na kojem ga nema četiri godine, a pojačanje koje bi trebalo da ga pogura do vrha našao je u – Čempionšipu.

Novi igrač torinskih crno-belih postaće Argentinac Karlos Alkaras, vezista Sautemptona, koji stiže u Juventus kao pozajmljen igrač s tim što će Stara dama imati opciju otkupa ugovora.

Izabrane vesti

Prema poslednjim informacijama Đanluke Di Marcija, klubovi su se dogovorili oko svega, Juventus će platiti Sautemptonu 3.750.000 evra za Alkarasovu pozajmicu, a ukoliko bude želeo da ga otkupi, to će ga koštati 49.000.000 evra. Istina, razni „insajderi“ imaju različite informacije, dok je italijanski Skaj izašao da brojkom od 35.000.000 evra za otkup, a da ceo posao, zajedno sa pozajmicom, košta pet miliona više.

Ovo je iznenađujući potez Juventusa, jer se očekivalo da neko jače ime pojača vezni red, međutim, Stara dama je limitirana finansijskim mogućnostima u zimskom prelaznom roku. Osim tima, Karlos Alkaras je stara želja sportskog direktora Kristijana Đuntolija, dok je bio u Napoliju, a koju ranije nije uspeo da ostvari.

Alkaras je pre godinu dana iz argentinskog Rasinga došao u Sautempton u transferu vrednom 14.000.000 evra, a klubu iz Avelanede pripada i 15 odsto od narednog transfera.


 


 


 


tagovi

Karlos AlkarasJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara