Njegoš Petrović (MN press)
Njegoš Petrović (MN press)

Dogovoreno: Njegoš Petrović ide u Seriju A!

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 15:45

Crvena zvezda šalje vezistu na pozajmicu

Pominjala se Španija, ali Italija će biti sledeća destinacija Zvezdinog veziste Njegoša Petrovića!

Kako Mozzart Sport saznaje, Petrović se seli u Kaljari na pozajmicu do kraja sezone koja će biti plaćena. Crvena zvezda će na ime šestomesečne pozajmice inkasirati 250.000 evra, a klub sa Sardinije ima i mogućnost da otkupi srpskog vezistu. Ako Kaljari izbori opstanak, moraće da za obavezan otkup Petrovića plati 1.600.000 evra. A ako i ne ostane u ligi, ima opciju kupovine po istoj ceni.

Izabrane vesti

Petrović je ove zime bio i na listi želja španskog drugoligaša Almerije ali nije bio zainteresovan za selidbu na Pirineje. Poslednjih dana je stigla ponuda Kaljarija koja je zadovoljila i Petrovića, i Crvenu zvezdu. Srpski vezista bi u narednim danima trebalo da optutuje u Italiju na lekarske preglede i potpis ugovora. Petrović je ove sezone izgubio mesto startera u timu crveno-belih ali se u finišu polusezone ipak uspeo da se izbori za solidnu minutažu. Igrao je na 12 mečeva u domaćim takmičenjima i na dva u evrotakmičenjima.

Srpskog vezistu u Kaljariju čeka teška situaciju i žestoka konkurencija. Sardi su verovatno najveće razočaranje ove sezone u Seriji A. Iako imaju više nego solidan tim prepun poznatih imena, od početka sezone su bili pri dnu tabele. Posle trećeg kola je smenjen trener Leonardo Semplići i na njegovo mesto je došao iskusni Valter Macari. Ipak, i njemu je trebalo dugo da donese boljitak. Kaljari je u prvom delu sezone osvojio samo 10 bodova i upisao samo jednu pobedu, ali se stvari popravljaju u poslednje vreme. Nedavno su vezali dve pobede i sada su im šanse za opstanak znatno bolje. Za Venecijom koja je prva iznad crte, kasne samo dva boda.

Na pozicijama u veznom redu na kojima se Petrović najbolje snalazi, Kaljari ima prilično iskusne igrače ali većina njih je trenutno van stroja. Marko Rog je zbog teške povrede završio sezonu, Kevin Strotman će takođe nekoliko nedelja biti van terenba, a Alberto Grasi, Alesandro Dejola i Kristijan Oliva su trenutno zaraženi korona virusom. Tu su još Razvan Marin, mladi Rikardo Ladineti, kao i urugvajski reprezentativac Naitan Nandez koji bi mogao da pređe u neki jači klub ove zime.

Zbog slabih rezultata u prvom delu sezone, uprava Kaljari je rešila da ozbiljno rekonstruiše ekipu u zimskom prelaznom roku. Dovedeni su Sasuolov bek Edoardo Galdaniga i Atalantin štoper Mateo Lovato, otkaze su dobiliveteran Dijego Godin, ofanzivac Dijego Farijas, a na transfer listi su Dalber, Martin Kaseres, Haralampos Likojanis, Kristijan Oliva, Kevin Strotman, Gaston Pereiro, Keita Balde...

Kaljarijev ambiciozni predsednik Tomazo Đulini je prethodnih godina ozbiljno ulagao da bi klub izdigao iz borbe za opstanak i stabilizovao ga u sredini tabele, ali ove sezone su rezultati ispod svih očekivanja.


tagovi

Njegoš PetrovićZimski prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara