Mesut Ozil (©Reuters)
Mesut Ozil (©Reuters)

Dok Ozil sedi na tribinama, Arsenal traži kreativnog vezistu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 17:31

Sportski direktor Gunera Edu Gašpar govorio o potrebama kluba, ali i o sudbini talentovanog Vilijama Salibe

Arsenal je u velikoj krizi, samo 13 bodova nakon 12 odigranih kola u Premijer ligi, poraz od Barnlija minulog vikenda jasan je pokazatelj da stvari u klubu moraju hitno da se menjaju. Predstojeći prelazni rok će upravi dati mogućnost da osveži igrački kadar, a sportski direktor Edu je istakao da im nedostaje kreativni vezista.

Uspeo je Mikel Arteta možda da popravi odbranu i greške zadnje linije svede na minimum, ali je napad potpuno zakazao u Premijer ligi, tek 10 pogodaka u dosadašnjem toku sezone, samo jedan na poslednjih pet mečeva. Edu kao razlog vidi nedostatak kreativnijeg veznog igrača, iako jedan od najboljih asistenata poslednje decenije u Premijer ligi Mesut Ozil nije odigrao nijedan minut ove sezone, a pritom je i najplaćeniji igrač u ekipi. Pisalo se da bi u januaru mogao da dobije novu priliku, čini se da je Arteta otvoren za takvu opciju, ali sudeći po rečima sportskog direktora utisak je da je realnost nešto drugačija.

Izabrane vesti

"Sasvim je jasno šta nam je potrebno. Nedostaje nam kreativan igrač u sredini, takvih nemamo u ekipi trenutno. Ja sam kao Brazilac veoma otvoren, ne bojim se da kažem nešto. Nije nam prijatno zbog situacije u kojoj se nalazimo. Svaki klub ima probleme", izjavio je Edu Gašpar.

Dakle, utisak je da se na Ozila više ne računa, videćemo da li bi nastavak loše serije rezultata mogao da promeni stav ljudi iz kluba. Zimska pijaca nudi mogućnosti, ali je pitanje da li je Arsenal u poziciji da izdvoji veliku količinu novca za kreativnog igrača. U vezu sa klubom se dovodio i Dominik Soboslaj, ali je Mađar iz Salcburga na pragu Red Bul Lajpciga, dok je teško poverovati da bi Husem Auar, za kojeg su se Guneri interesovali tokom leta, napustio redove Liona početkom naredne kalendarske godine.

Govorio je Edu i o talentovanom Vilijamu Salibi, koji je pre 18 meseci otkupljen od Sent Etjena kao veliki talenat. Ostao je najpre godinu dana u matičnom klubu, letos je zadužio opremu na Emirejtsu, ali još uvek čeka na takmičarski debi u dresu Tobdžija. Pojavile su se i priče da bi mogao da napusti klub, sudeći po rečima Brazilca pozajmica bi mogla da bude rešenje.

"Možda mu treba još malo vremena. Jako je talentovan. Moramo da razgovaramo sa njim i sa Mikelom kako bi napravili plan za sledeću godinu", naveo je sportski direktor Arsenala.

Arsenal večeras dočekuje Sautempton (19.00), Sveci su u strašnoj formi, pa je jasno da je pred Mikelom Artetom, koji čini se ima podršku uprave i pored loših rezultata, još jedan komplikovan zadatak. Pobeda protiv Sotona u ovom trenutku je zaista imperativ.


tagovi

Usem AuarDominik SoboslajMesut OzilMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara