Erling Haland gol (©Reuters)
Erling Haland gol (©Reuters)

Dortmund pregrmeo vučju jazbinu, Haland se vratio golom; Pantović opet s pola terena?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.11.21. | 17:30

Borusija potpuno neočekivamno u situaciji da se bori za jesenju krunu...

Borusija iz Dortmunda izdigla se iznad svih problema, prebolela ispadanja iz Lige šampiona i ona tri poraza i poslednje četiri utakmice, slavila na teškom gostovanju u Volfzburgu (3:1) i veliki derbi jeseni na Vestfalenu protiv Bajerna čeka s mogućnošću da posle tih 90 minuta bude lider na tabeli. Milioneri su preuzeli prvo mesto, međutim malo je verovatno da će Bavarci kiksnuti protiv Arminije (večeras 18.30), tako da će četi Marka Rozea za preuzimanje trona najverovatnije trebati trijumf u Klasikeru.

Kako Borusija igra u poslednje vreme ovo je apsolutno izvanredan bodovni saldo. Da ne govorimo kako Dortmund u završne tri utakmice polusezone očekuju tri relativno lagana protivnika (Bohum, Grojter Firt i Herta), što svakako povećava mogućnost da na Vestfalen stigne i jesenja kruna.

Izabrane vesti

A samopouzdanje Milionera i očekivanja armije navijača u žuto-crnom idu u nebesa. Manje zbog ova tri boda, mnogo više usled činjenice da se u tim posle teže povrede vratio Erling Haland i odmah (nakon samo desetak minuta terenu) uspeo da postigne pogodak, pokazavši da pauza nije ostavila traga.

Norvežanin je u igru ušao u 71. minutu, a u 81. pogodio za 1:3, čime su sve dileme oko pobednika otklonjene.


Ovaj trijumf Dortmunda većim čini činjenica da su posle onakve eliminacije iz Lige šampiona u Lisabonu u Volfzburgu gol primili već u 2. minutu. Nije to bilo lako prebroditi pre svega na psihološkom planu, no gosti su uspeli.

Posle faula Maksensa Lakroe nad Markom Rojsom sa bele tačke precizan je bio Emre Džan za 1:1, a poštio je Donjel Malen doneo preokret u uvodnim minutima drugog dela Borusija je zagospodarila terenom.

U Derbiju Rajne bilo je dosta vatre, Gladbah je u utakmicu ušao s dobrom serijom rezultata, ali se nakon izjednačujućeg pogotka Jonasa Hofmana u 74. minutu - kada se očekivalo da gosti krenu po sva tri boda - potpuno raspao. U razmaku od svega šezdesetak sekundi Ondrej Duda i Mark Ut postigli su drugi i treći pogodak za Keln. Ždrepci više nisu imali kud.

Hteli su da ublaže poraz - doživeli totalni debakl. Sebastijan Anderson u sudijskoj nadoknadi zatresao je mrežu Jana Zomera za 4:1.

A velika tri boda slavi i Bohum, pošto je golom našeg Miloša Pantovića srušio favorizovani Frajburg sa 2:1. Srbin kao da se pretplatio na golove sa pola terena. Pre dvadesetak dana pogodio je protiv Hofenhajma sa 60 metara, sada nešto manje, međutim ovoga puta za tri boda.

Šta rei osim - alal vera majstore!

Herta je dugo imala prednost protiv Augzburga pogotkom Marka Rihtera, čuvala brižljivo tu prednost i pobedu u džepu koja bi je vinula ka sredini tabele, ali u sedmom minutu sudijske nadoknade Mihael Gregorič je šokirao Berlin - 1:1.

Naposletku luda goleada u Grojteru i slavlje Hofenhajma od 6:3. Utakmicu karijere odigrao je mlađani Žoržinjo Ruter, strelac dva i asistent kod jednog gola. Tri puta se u listu strelaca upisao Ilhas Bebu.

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak

Štutgart - Majnc 2:1 (1:1)

/Ito 21, Sosa 51 - Hak 39/

Subota

Bohum - Frajburg 2:1 (0:0)

/Polter 54, Pantović 82, - Linhart 52/

Grojter Firt - Hofenhajm 3:6 (1:2)

/Leveling 22, Tilman 46, Hrgota 68 - Bebu 32, 62, 80, Ruter 40, 58, Majerhofer 68ag/

Herta - Augzburg 1:1 (1:0)

/Rihter 40 - Gregorič 90+7/

Keln - Menhengladbah 4:1 (0:0)

/Ljubičić 55, Ut 77, Duda 78, Anderson 90+3 - Hofman 74/

Volfzburg - Dormund 1:3 (1:1)

/Veghorst 2, Džan 35pen, Malen 55, Haland 81/

18.30: (1,10) Bajern (13,0) Bilefeld (25,0)

Nedelja

15.30: (2,35) Ajntraht (3,35) Union Berlin (3,30)

17.30: (1,92) RB Lajpcig (3,80) Leverkuzen (4,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Bundesliga

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara