Đulen Lopetegi (©Reuters)
Đulen Lopetegi (©Reuters)

Došao, napravio malo čudo i sad bi da ide

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 16:34

Budućnost Đulena Lopetegija u Vulvsima pod znakom pitanja

Kada je sredinom sezone došao u Vulverhempton, Đulen Lopetegi je potpisao ugovor na dve i po sezone. I mada je u međuvremenu napravio pravo malo čudo, mogao bi španski stručnjak da napusti čopor Vukova posle tek nešto više od pola godine.

Pomalo iznenađujuća vest kruži Ostrvom. Prema pisanju engleskih medija, Lopetegijeva budućnost u Zapadnom Midlendsu je pod znakom pitanja zbog neslaganja sa čelnicima kluba oko transfer politike. Naime, bivši trener Sevilje razmišlja o napuštanju kluba po završetku sezone jer klub nije u mogućnosti da dovede obećana pojačanja. Štaviše, verovatno će morati da proda određene fudbalere kako bi regulisao finansijski fer-plej.

Izabrane vesti

Lopetegi je Vulverhempton preuzeo pred početak Svetskog prvenstva, kada je ekipa bila zakucana za dno sa 10 bodova iz 15 mečeva, da bi joj tri runde pre kraja šampionata osigurao opstanak u elitnom rangu. Međutim, Španac ne želi da se i naredne sezone nađe u istoj situaciji, pa je na konferenciji pred gostovanje Mančester Junajtedu naglasio da će klub morati da uloži novac u jačanje igračkog kadra ne bi li se ponovo našao u borbi za opstanak."

Moramo da se unapredimo i iskoristimo leto koje je pred nama. Ukoliko ne uradimo to, znamo na kojm je nivou Premijer liga. Želimo da se unapredimo, moramo da se unapredimo. Moramo da budemo na istoj strani. U fudbalu morate da želite da poboljšate igru i tim. Ovde je takođe reč o ulaganju. Ova godina je bila vrlo teška za sve nas, možda bi mogla da posluži kao lekcija svima. Moramo da pokušamo da unapredimo igrački kadar i zadržimo igrače koji žele da budu ovde. Za mene je to vrlo bitno. Treba da ostaneš tamo gde želiš da budeš. Igrači koji žele da ostanu ovde su bitni. Želim igrače koji su ovde srećni, ne igrače koji su ovde da bi posle otišli na drugo mesto", poručio je Lopetegi pre desetak dana čelnicima Vulvsa.

Nakon što su letos potrošili 135.000.000 evra, zimus podržali Lopetegija sa blizu 40.000.000 evra, vlasnici Vulvsa ne planiraju novi veliki izdatak. Ulaganja će navodno biti, međutim, vrlo verovatno će se finansirati prethodnom prodajom igrača. Ruben Neves već se posle utakmice sa Evertonom pozdravio sa navijačima, a pažnju većih klubova privlači i Mateus Nunes. I to je jedna stvar koju je Lopetegi smetnuo sa uma dok je govorio o igračima “što su u klubu da bi kasnije otišli u drugi“, a to je da je Vulverhemtpon mnogim fudbalerima samo usputna stanica na putu ka uspešnijim, ambicioznijim sredinama. I sa tim će morati da se pomiri.

Hoće li uspeti biće jasnije u toku nedelje kada se očekuju pregovori čelnika kluba sa trenerom o planovima za narednu sezonu.


tagovi

VulverhemptonVulvsĐulen Lopetegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara