Došao Ralf Rangnik i sklonio Dragovića iz reprezentacije Austrije

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.22. | 13:19

Iako je rekorder u sadašnjem sastavu državnog tima

Šta zna – ili šta ne zna – pokazao je Ralf Rangnik na klupi Mančester junajteda, a kako je krenuo teško da će steći simpatije u Austriji. Novi selektor tamošnje reprezentacije objavio je prvi spisak otkako je preuzeo dužnost od Franka Fodea i iznenadio javnost tako što je sklonio Aleksandra Dragovića!

Iznenađujuće, ako se zna da je štoper Crvene zvezde u martu odigrao jubilarni 100. meč za Crne orlove i da je rekorder aktuelne generacije. Jedini fudbaler sa trocifrenim brojem utakmica za državni tim. I drugoplasirani na večnoj listi igrača sa najviše utakmica u dresu Austrije, iza Andreasa Hercoga (103). Još kad se ima u vidu da je protiv Škotske pre samo dva meseca Dragović bio i kapiten vest poprima poseban oblik

Izabrane vesti

Ova okolnost je jasan pokazatelj da novi selektor ne ceni Aleksandra Dragovića i da se više oslanja na druge defanzivce“, na taj način tumači bečki Kurijer promene na spisku kandidata za mečeve sa Danskom, Francukom i Hrvatskom na početku trećeg izdanja Lige nacija.

Kad su samo štoperi u pitanju, u reprezentaciju se vratio Kevin Danso iz Lansa, kao i Maksimiljan Veber i Gernot Trojner, iako članocvi Salcburga i Fajenorda nisu bili redovni kod prethodnog selektora.

Rangnik je nije pozvano ni i odbrambenog fudbalera Slacburga, Anderasa Ulmera, dok na spisku nisu povređeni centralni defanzivac Martin Hintereger i zadnji vezni Florjan Grilič. Prvi poziv dobio je Martin Frajsl, koji je blistao među stativama Šalkea na putu ka povratku u Bundesligu.

Što se tiče ostalih pozicija, nedostaje Rapidov talenat Jusuf Demir, dok su na spisku prve zvezde selekcije, Realov štoper David Alaba, odnosno Bolonjin napadač Marko Arnautović.


tagovi

Aleksandar Dragovićreprezentacija Australijereprezentacija AustrijeRalf RangnikLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara