Žota u dresu Al Itihada (© Reuters)
Žota u dresu Al Itihada (© Reuters)

Došlo vreme da Totenhem merka pojačanje iz Arabije: Postekogluu bi Žota baš legao

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 14:49

Portugalac nezadovoljan u Al Itihadu

Možda na Bliskom istoku nije tako ugodno kako se čini. Plata jeste redovna, takmičenje je neizvesnije nego što je bilo, ali ima fudbalera koji se baš i ne snalaze u Saudijskoj Arabiji, zbog čega bi mogli znatno pre vremena da se vrate u Evropu. Među njima je Portugalac Žota koji je na velika vrata potpisao za Al Itihad, ali tamo skoro da ne igra.

Otkako je stigao u Džedu nije počeo nijedan meč. Uglavnom bi ulazio s klupe, zato što su kod trenera Nuna Espirita Santa u prednosti starosedeoci Hamdala (Maroko) i Romarinjo (Brazil). Tako se desilo da Žota dosad skupi svega 133 minuta, uz napomenu da nijedan duel nije počeo, a da je jedini put kad je imao pristojnu minutažu odmenio povređenog novajliju Karima Benzemu pred kraj gostovanja Vahdi. Tad je premijerno i postigao gol u tamošnoj Pro ligi.

Izabrane vesti

Skroman je to učinak za nekadašnjeg člana Seltika, dovedenog za 30.000.000 evra, što je najveća prodaja u istoriji škotskog giganta. Sam Žota je dobio ugovor na osnovu kojeg bi trebalo da zarađuje 12.000.000 evra po sezoni, a već sad, posle samo nekoliko meseci u arapskom svetu, toliko je razočaran da, izgleda, shvata kako nije sve u novcu, iako je bio jedan od prvih koji je prešao rutu od Evrope ka Saudijskoj Arabiji u minulom prelaznom roku.

Istom trasom bi već u januaru mogao – nazad. I to opet na teritoriju Velike Britanije, samo što ne bi igrao u Škotskoj, već u Engleskoj. Ruku spasa voljan je da mu pruži Angelos Postekoglu, šef stručnog štaba Totenhema, koji ga je trenirao u Seltiku i pod čijom je komandom Žota bio izuzetno produktivan. Za dve sezone među zeleno-belima, u vreme kad je Postekoglu sedeo na klupi, Portuglac je postigao 28 golova i još 26 namestio.

Totenhemu bi Žota došao kao idealno rešenje u nastavku sezone ako se ima u vidu činjenica da je Ivan Perišić teško povređen i da se verovatno neće vraćati na teren do kraja prvenstva. Na sve to, kruže informacije da bi Al Itihad čak mogao da ga pusti bez obeštećenja. Pomalo čudno kad se zna da ga je platio 30.000.000 evra, ali sa Arapima je sve moguće, pa čak i da se reše igrača od koga su dosta očekivali.

U zasedi čeka Everton, samo za slučaj da se dogovor Žote i Totenhema izjalovi. Mada, kad ga već zivka trener pod čijim je vođstvom igrao najbolji fudbal...


tagovi

Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1Al ItihadŽotaAngelos PostekogluTotenhemPremijer liga

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara