Maksimo Perone (©Manchester City)
Maksimo Perone (©Manchester City)

Dosta sa razbacivanjem, vreme je za pametnu kupovinu: Pep poslušao Maskerana, Siti za siću potpisao “novog Enca”

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 21:42

Maksimo Perone dobio petogodišnji ugovor, Velez Sarsfildu leglo 11.000.000 evra…

Kada je zapadao u krizu, Mančester siti je posezao za oprobanom varijantom. Pep Gvardiola zatraži pojačanje – arapski vlasnici istresu novac. Nije im bilo strano da da odvoje astronomsku svotu – što je bio slučaj sa transferom Džeka Griliša, najskupljim pojačanjem Premijer lige, kada je Vili uplaćeno 117.500.000 evra – niti da za rekonstrukciju potroše čitavu milijardu!

Ali, dosta je bilo sa razbacivanjem, vreme je za pametnu kupovinu. Za drugačiji vid poslovanja, no neće Građani odustati ni od starih metoda kada im se ukaže prilika da ugrabe zverku. I kada španski strateg kaže: “To je taj! Vredi svakog evra”. Iako mančesterski klub ove zime dobrano zaostaje za Arsenalom i izmiče mu titula, nije odlučio da napadne Enca Fernandeza sa kojim je sramežljivo povezivan. Odabrao je “novog Enca” i potpisao ga siću.

Izabrane vesti

Vlada pomama za Encom Fernandezom, bio je “viđen” kao novi rekordni transfer Premijer lige. Možda će i biti, ali kada Čelsi bude bio spreman da plati otkupnu klauzulu u visini 120.000.000 evra i ne cenjka se sa Benfikom. I ne pokušava da finalizuje transfer kroz raznorazne rate. Ko zna, možda i neko drugi, ali na Etihadu završiti – neće!

Građani su ugrabili novog bisera, Maksimo Perone dobio je petogodišnji ugovor. A, cena je prava bagatela. Na račun Velez sarsfilda leglo je “samo” 11.000.000 evra. Deset puta manje od cene koja je nalepljena na Enca Fernandeza. Doduše, nema defanzivni vezista titulu prvaka sveta sa Argentinom, niti bogat CV kao igrač sa kojim ga upoređuju, a ni iskustvo igranja u Evropi, ali ima jaku preporuku.

Maksimo Perone (©Reuters)Maksimo Perone (©Reuters)

Za Maksima Peronea agitovao je Havijer Maskerano. Tražio je Pep Gvardiola savet od nekadašnjeg asa Liverpula i Barselone, ono što je čuo bilo je dovoljno da za transfer digne ruku i operativcima momentalno naloži da argentinskog vunderkinda dovedu na Ostrvo. Momak iz Buenos Ajresa tek je napunio 20 godina, odigrao je prvu ozbiljnu sezonu u argentinskom fudbalu i označen je kao top prospekt.

Dobio je Velez Sarsfild finu svotu novca, ali daleko od toga da su u pitanju masne pare. I zasigurno će navijači žaliti što je vezista tako brzo napustio klub, i još više što ga prethodne sezone nije bilo u najvažnijim utakmicama. Preskočio je Maksimo Perone polufinalne duele Kopa Libertadoresa sa Flamengom, bez njega Velez nije uspeo da prođe dalje i približi se drugom najdragocenijem kontinentalnom peharu.

Otišao je Maksimo Perone iz Argentine bez trofeja…

Mladi reprezentativac Argentine – selektor mu je Havijer Maskerano u uzrastu do 20 godina – postao je prva iole ozbiljnije kupovina Mančester Sitija ove zime. I krenuo je stopama Hulijana Alvareza.

U Mančester Sitiju s ponosom mogu da kažu da na Etihadu igraju najtalentovaniji argentinski igrači Premijer lige. Pauk je već počeo da plete mrežu po celom terenu, sada je na Maksimu Peroneu da opravda epitet “novi Enco”, pa da Građani porazmisle o promeni strategije i bace se na “rudarenje” po Južnoj Americi.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Mančester SitiVelez SarsfildMaksimo PeroneHavijer MaskeranoPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara