Dragan Džajić u izboru za najbolji tim svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 15:56

Treća Zvezdina zvezda u konkurenciji sa Ronaldinjom, Kristijanom Ronaldom, Anrijem, Rumenigeom...

Kada je već odustao od tradicionalne dodele Zlatne lopte, prvi put još od 1956. godine, ugledni Frans fudbal se potrudio da “sklopi” najbolji tim svih vremena. Prethodnih nedelja pomenuti magazin je izdvojio kandidate za pozicije golmana, defanzivaca i veznih igrača, a u ponedeljak je sužen izbor i u napadačkoj liniji.

Slično onome kako je podelio preostale dve, navala je "rascepkana" po pozicijama na desno i levo krilo, kao i špica, a među kandidatima na levoj strani našao se i – Dragan Džajić.

Izabrane vesti

Treća Zvezdina zvezda našla se u konkurenciji sa Hristom Stoičkovim, Karl-Hajncom Rumenigeom, Rivelinom, Rivaldom, Ronaldinjom, Rajanom Gigsom, Tjerijem Anrijem, Kristijanom Ronaldom i Olegom Blohinom. Drim tim će biti sastavljen u decembru, u formaciji 3-4-3, od strane 170 novinara širom sveta.

"Jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, velika je čast i zaista sam srećan zbog toga. U ogromnoj konkurenciji kvalitetnih fudbalera, ući u uži izbor, pogotovo posle ovoliko vremena po prestanku aktivne igračke karijere je pokazatelj da sam svojim igrama ostavio dubok trag, ne samo u našem, već i u svetskom fudbalu. Posebno mi imponuje činjenica da sam jedini igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji se našao u ovom izboru. Priznanja mi nikada nisu bila cilj, uvek sam se trudio da odigram dobro i da tim za koji igram pobedi, ali zaista sam ponosan na činjenicu da je to prepoznato i da to još uvek ima težinu i vrednost. Lepo je biti u ovako prestižnom izboru i društvu", rekao je Dragan Džajić.


Nominacije na ostalim pozicijama pogledajte u Tvitu ispod. Da li je neko po vašem mišljenju nepravedno izostao? I ko bi po vama u idealnih 11 svih vremena?




tagovi

Frans FudbalDragan Džajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara