Aleksa Damjanac (Foto: MN Press)
Aleksa Damjanac (Foto: MN Press)

Drama u Subotici, Radnički izvukao bod na Milikovićevom debiju: Damjanac od tragičara do junaka

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 18:55

Posle šest vezanih poraza, fudbaleri Radničkog iz Kragujevca došli su do bodova u Superligi

Borio se kragujevački Radnički u Subotici, ali je bio na pragu sedmog vezanog poraza u prvenstvu. Aleksa Damjanac je nesmotreno zgazio na nogu protivničkog igrača pred svojim golom, Nikola Srećković je stavio loptu na kreč i Golubovima doneo prednost. Čuvali su ju je sve do četvrtog minuta nadoknade, kada se Damjanac iskupio za nesmotren potez iz 72. minuta. Uhvatio je volej u kaznenom prostoru rivala i obezbedio Radničkom prve bodove još od kraja septembra - 1:1.

Statistika govori da je podela plena i najpravedniji ishod sa Gradskog stadiona u Subotici. Spartak je imao šut više od rivala (9:8), ali je čak šest puta tukao u okvir protivničkog gola. Mladi Ognjen Lukić se ponovo istakao sjajnim intervencijama, uspešno je sačuvao mržu u šest navrata, ali nije uspeo da odbrani penal. Sa druge strane Radnički je četiri puta pogađao metu i na kraju samo jednom naterao Miša Dubljanića da vadi loptu iz mreže. Dovoljno. Najbitnije je da je prekinuta serija poraza.

Izabrane vesti

Ekipa iz Kragujevca je predvođena novim trenerom Zoranom Milinkovićem hrabro ušla u susret, bila bolji rival u uvodnih 20 minuta, ali to nije uspela da pretvori u prednost. U nastavku je Spartak uglavnom bio bolji rival, ali nije uspevao da savlada talentovanog Lukića, sve dok Damjanac nije skrivio penal. Srećković je bio precizan sa kreča i činilo se da su Subotičani na dobrom putu da ostvare četvrti trijumf u poslednjih pet ligaških utakmica. Ipak, štoper Radničkog se iskupio za nesmotrenu reakciju u sopstvenom kaznenom prostoru, sjajnom u protivničkom. Odlično je uhvatio volej i poslao loptu u mrežu domaćina u poslednjim sekundama.

Šok terapija u Kragujevcu je tako uspešno završena, pošto je Milinković na debiju uspeo da osvoji prve bodove za Radnički još od 22. septembra i pobede nad Novim Pazarom. Prekinuta je serija od šest vezanih poraza u ligi (sedam kada se uračuna i Kup), pa se čini da su pred Crvenim đavolima bolji dani. Sastav iz grada na Lepenici je ostao pretposlednji na tabeli sa 15 bodova, dok je Spartak propustio priliku da skoči na četvrto mesto. Sada je šesti, sa istim bodovnim saldom kao petoplasirana Vojvodina (23 boda).


SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

Mladost - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

/Bojović 9 – Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Pantić 36, Menig 42, Rikardo 69, Jojić 72 – Simić 48/

Spartak – Radnički Kragujevac 1:1 (0:0)

/Srećković 72p - Damjanac 90+4/

Ponedeljak

15.00: (1,37) Čukarički (4,80) Novi Pazar (8,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Spartak SuboticaRadnički KragujevacAleksa Damjanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara