Dramatični apel Brazilaca iz Šahtjora i Dinama: Para nema, ni goriva, hrane je sve manje

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.02.22. | 13:44

"Pomozite da izađemo iz Ukrajine", poruka brazilskim vlastima

Buknuo je rat između Rusije i Ukrajine, bombe padaju i oko Kijeva, hiljade ljudi pokušava da prebegne u susedne zemlje...

Grupa brazilskih fudbalera koji nastupaju za elitne ukrajinske klubove Šahtjor i Dinamo iz Kijeva nemaju kud. Letova iznad te zemlje odavno nema, a još sada kada je počeo rat Južnoamerikanci se osećaju kao uhvaćeni u mišolovci.

Izabrane vesti

Zbog toga su Brazilci, ujedinjeni i oni iz Šahtjora i Dinama, napravili video snimak u kojem apeluju na vlasti njihove zemlje da im se pomogne da napuste Ukrajinu. Koliko je to sada izvodljivo, drugo je pitanje...

Žunior Moraes je pričao u ime svih:

Situacija je očajna. Tražio sam da uradimo ovaj video da bi došao do brazilske vlade. Granice su zatvorene, banke ne rade, nema goriva, hrane je sve manje, novca nema. Mi smo zajedno i čekamo plan da nas evakuišu iz Ukrajine“, rekao je Moraes.

Brazilci su sa svojim porodicama u hotelu u Kijevu. Šahtjor je godinama unazad pun igrača iz ove južnoameričke zemlje. Po poslednjem popisu tamo su Žunior Moraes, koji ima i ukrajinski pasoš, pa Dodo, Vitao, Marlon, Majkon, Markos Antonio, David Neres, Tete, Alan Patrik, Ismaili, Pedrinjo, Fernando i Vinisijus, dok je u Dinamu Vitinjo.



tagovi

Šahtjor DonjeckDinamo KijevŽunior Moraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara