Krunić i trener golmana Jovšić (FK Partizan)
Krunić i trener golmana Jovšić (FK Partizan)

Duljaj koristi skoro sve: Red je na opciju No. 29

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.24. | 08:56

Protiv Železničara debituje Miloš Krunić, treći golman crno-belih

Parni valjak zasad vozi po planu. Sve tri utakmice u kalendarskoj godini je dobio. Uglavnom u stresnim završnicama, ali zasluženo, zbog čega pojačanim samopouzdanjem čeka Železničar u pokušaju da se učvrsti na čelu tabele Mozzart Bet Superlige. Završni meč subotnjeg programa 23. kola Mozzart Bet Superlige (18.30, TV Arena Premium 1) dobija dimenziju više ako se zna da je u pitanju poslednji pred gostovanje Crvenoj zvezdi (ranije tokom dana gostuje u Bačkoj Topoli), a onda će se narednog vikenda večiti rivali sudariti u utakmici koja bi lako mogla da se ispostavi ključnom za određivanje domaćinastva narednog, u plej-ofu. A to znači i prednost domaćeg terena u doigravanju.

Crno-beli ponovo neće biti kompletni. Ovoga puta nedostajaće im suspendovani golman Aleksandar Jovanović, nema ni prvog rezerviste Nemanje Stevanovića (bolestan), što implicira da će među stative zimski novajlija Miloš Krunić. To dalje znači da će Igor Duljaj poslati na teren i 29. fudbalera od početka sezone. Da bi se razumele razmere opusa aktuelnog trenera valja znati da je prethodni, Gordan Petrić, pre nego što je odstupio baš u ovo doba prošle godine, upotrebio 25 igrača. A Duljaj četvoricu više.

Izabrane vesti

Može biti da je, između ostalog, baš to jedan od razloga što je Parni valjak lider prvenstva, sa ogromnim rezultatskim napretkom u odnosu na lane. Duljaj je tražio od rukovodstva da ima više opcija, kako bi reagovo u kritičnim situacijama kakva je aktuelna (kartoni, povrede), a i sam je više puta rekao da mu je važno da kvalitet igre ne pada kad zbog umora ili usled taktičkih zamisli preseli na klupu startere. Da momci koji uđu zaista budu dostojni imena Partizana. Deluje da je pogodio.

Zato se i došlo do situacije u kojoj Igor Duljaj, zaključno sa Milošem Krunićem, koristi sve što ima na raspolaganju. Taj broj će do kraja sezone, izvesno, narasti na 30, možda i biti premašen, jer na debi u ovdašnjem prvenstvu u dresu Partizana čekaju letnji novajlija Natan de Medina i zimska akvizicija Aleksa Janković, kao i Nikola Miličić, kad se oporavi od povrede zarađene na pripremama na Kipru. Potencijalno može da se desi da stručni štab iskoristi čak 33 fudbalera od starta sezone, međutim, imajući u vidu da su starosedeoci Andrija Pavlović i Marko Živković na marginama, treće ili četvrte opcije na pozicijama napadača i desnog beka, teško da će se situacija promeniti u njihovu korist.

Od dosadašnjih 28 igrača na terenima Mozzart Bet Superlige najviše vremena na terenu proveo je onaj koga danas neće biti. Aleksandar Jovanović je skupio 1.890 minuta i po tome je neprikosnoven. Najmanje ih ima mladi špic Dušan Jovanović (12), a zanimljivo je da su se zimske pojačanja već pozicionirala kao bitni faktori. Leonard Ovusu igra redovno, Bojan Kovačević je od Mihajla Ilića preuzeo ulogu bonusa, Goh i Denil Kastiljo su se predstavili golovima, a sad je red na Miloša Krunića.

Doduše, njegov zadatak je da ih spreči. Da lopti u Partizanovoj mreži ne bude. Bivši golman Voždovca, ranije Zemuna i Bežanije, priliku je dobio neočekivano brzo i napokon će biti sa druge strane terena. Dosad je u karijeri četiri puta branio protiv crno-belih i primio 13 golova. Red je da spozna pogled iz drugog ugla.

Samed Baždar daje gol proitv Železničara - kvota 4,00

I odatle vidi, na suprotnom kraju terena, Sameda Baždara, nahranjenog samopouzdanjem posle gola Radniku. Sva je prilika da će izdanak omladinske škole i protv Železničara biti u špicu, kako bi odmenio i dalje rovitog Mateusa Saldanju. Mada, plan je da Brazilac uđe u završnih pola sata i tako podigne radnu temperaturu pred večiti derbi.



MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 23. KOLO

Petak

Radnički 1923 - IMT 1:0 (1:0)

/Gluščević 15/

Čukarički - Napredak 2:1 (0:1)

/Miladinović 48, Pavkov 89 - Bastajić 45+3/

Subota

14.00 (3,40) Javor (3,40) Vojvodina (2,15)

16.00 (9,50) TSC (6,00) Crvena Zvezda (1,28)

18.30 (1,28) Partizan (5,90) Železničar (9,50)

Nedelja

13.00 (2,05) Radnički Niš (3,45) Radnik (3,60)

14.30 (1,95) Novi Pazar (3,50) Mladost Lučani (3,90)

16.30 (2,10) Voždovac (3,40) Spartak (3,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Miloš KrunićFK PartizanŽelezničar PančevoMozzart Bet SuperligaIgor Duljaj

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara