Dušan Jovančić ima novi klub

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.03.21. | 10:33

Srpski vezista napustio Tursku

Sledeća destinacija srpskog veziste Dušana Jovančića (30) je Kazahstan. On je danas potvrđen kao pojačanje tamošnjeg prvoligaša Tobola.

Jovančić je u kazahstanski klub došao na pozajmicu iz turskog Rizea u kojem se nije najbolje snašao. Podsetimo, Jovančić je aktuelnu sezonu počeo u Crvenoj zvezdi, igrao je i u meču protiv Omonije, a onda je u finišu letnjeg prelaznog roka prešao u turski Rize u transferu teškom 400.000 evra.

Izabrane vesti

Potpisao je na dve godine za Rize, ali je za skoro šest meseci odigrao samo četiri meča u prvenstvu. Na svakom od njih je ulazio sa klupe i sakupio tek 37 minuta na terenu. Više je igrao u Kupu Turske gde je na tri meča upisao 212 minuta, ali je bilo očigledno da nije pogodio sa izborom kluba i da nije zadovoljan.

Zato je prihvatio ponudu kazahstanskog Tobola gde je najavljen kao veliko pojačanje i igrač koji je sa Crvenom zvezdom igrao u Ligi šampiona i imao neke blistave role poput onog meča protiv Liverpula. U Tobol je došao na pozajmicu do kraja sezone, odnosno godine jer se sezona u Kazahstanu igra kalendarski.

Prvenstvo u Kazahstanu počinje za 10 dana, a Tobol je prethodnu sezonu završio na drugom mestu iza šampiona Kairata i narednog leta će igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Jovančić je pre Rizea i Crvene zvezde igrao u Vojvodini, Borcu, Zemunu, Šumadiji i beogradskoj Slaviji.


tagovi

Dušan Jovančić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara