Romelu Lukaku (©Reuters)
Romelu Lukaku (©Reuters)

Dva Čelsijeva pucnja u prazno – Lukaku odbija da se vrati, na Stamford Bridžu ne odustaju

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.08.21. | 11:02

Čeka se treća ponuda iz Zapadnog Londona

Otkako je sezonu završio na spektakularan način osvajanjem titule evropskog šampiona, Čelsijevi napori da se dokopaju "devetke" svetske klase nisu doneli adekvatan rezultat.

Prva ideja bio je Erling Haland i Roman Abramovič je bio spreman da razbije kasu kako bi izdvojio vrtoglavih 185.000.000 evra za supertalentovanog Norvežanina. Odlukom Dortmundovih čelnika da se maksimalno povuku iz bilo kakvih pregovora dovelo je do toga da i Čelsi počne da gleda u drugom pravcu. I to prema Milanu, gde je meta postao Romelu Lukaku.

Izabrane vesti

Tomas Tuhel označio je snažnog Belgijanca kao napadača koji je potreban ovom timu u napadu na titulu engleskog šampiona, ali je Čelsi već imao dva pucnja u prazno. Kako javlja Atletik, Lukaku je već odbio dve jake ponude da se vrati na Stamford Bridž. Uprkos tome što ih je Lukaku glatko odbio, čak i rečima da želi da se posveti obavezama u Interu, pomenuti izvor tvrdi da u Čelsiju ne nameravaju da odustanu tako lako, zbog čega se očekuje treća ponuda.

Utorak, 21.00: (1,40) Crvena zvezda (4,50) Šerif Tiraspolj (8,50)

Čelsi je počeo da obraća pažnju na Lukakua ponajviše zbog finansijske krize u kojoj se nalazi Inter. U redovima italijanskog šampiona nisu isključili mogućnost da prodaju Lautara Martineza do kraja leta i za njegovo zdravlje se interesuje Arsenal, dok Čelsi pokušava da nagovori Belgijanca da se vrati na mesto gde je njegova karijera mogla potpuno da se ugasi. Podsetimo, Čelsi je Lukakua doveo pre ravno deset godina iz Anderlehta za 15.000.000 evra. Tada je označen kao legitimni naslednik Didijea Drogbe, ali na Stamford Bridžu nikada nije dobio pravu šansu. Umesto toga provodio je vreme na pozajmicama u VBA i Evertonu, posle čega su ga Karamele otkupile jula 2014. za 35.400.000 evra. Tri godine kasnije usledio je transfer u Mančester junajted za 85.000.000 evra, da bi pre dve godine definitivno napustio Ostrvo i preselio se u Inter za 74.000.000 evra.

U Gradu mode je pronašao sebe i potvrdio epitet jednog od najboljih napadača sveta. Prošlu sezonu završio je kao drugi strelac Serije A iza Kristijana Ronalda s 24 gola, ali je na kraju izabran za najkorisnijeg igrača italijanskog prvenstva.

Otkako je otišao u Inter nekoliko puta se dovodio u vezu sa drugim klubovima. Ali je svaki put odbijao da uopšte pomisli na odlazak, pogotovo da se vrati na Ostrvo gde su ga kritičari nazivali “debelim i tromim“ uz ocenu da “nema kvalitet za Premijer ligu“. Ali, svima je dokazao da mu je samo potreban pravi sistem.

Dobio ga je kod Antonija Kontea čija je bio velika želja u vreme kada je Italijan bio u Čelsiju, ali se taj posao nije dogodio. Konte je posle osvajanja titule otišao, na njegovo mesto stigao je Simone Inzagi koji bi se pre odrekao Lautara nego Lukakua, ako neko bude morao da ide. Lukaku i Lautaro napravili su ozbiljan napadački tandem, jedan od najboljih u Evropi. Ali Interu je potreban novac.

Nerazuri su već prodali Ašrafa Hakimija u PSŽ za 60.000.000+10.000.000 evra, ratosiljali se Žoaa Marija i rade da znatno smanje pritisak na kasu. Otišli su Ešli Jang i Dalbert kao slobodni igrači u Aston Vilu, odnosno Kaljari, a očekuju se izlazni transferi Artura Vidala, Aleksisa Sančeza, Radže Najngolana i Matijasa Vesina.



tagovi

Romelu Lukakuletnji prelazni rok 2021InterČelsi

Obaveštavaj me

Inter
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara