(©Reuters)
(©Reuters)

Dva šuta na Lajpcigov gol za 90 minuta: Dortmund doživeo potpuni slom sezone

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 22:44

Red Bul slavio sa 2:0 u Kupu Nemačke

Sve se Dortmundu srušilo u pet dana kao kula od karata. Imao je šansu da pobedom u Minhenu možda napravi ključni beg ka tituli ili makar da remijem ostane prvi, ali je doživeo težak poraz od Bajerna. A, večeras je izleteo iz šina i na drugom frontu. I to na dosta blamantan način.

Crno-žuti neće igrati u polufinalu Kupa Nemačke, pošto su izgubili u Lajpcigu od Red Bula sa 2:0, a za 90 minuta igre dva puta su šutnuli ka golu rivala! Tim koji igra ultra ofanzivno, koji važi za ekipu koja može svakom da zatrese mrežu, nije uspeo osim jednom pred sam kraj da ozbiljno zapreti Crvenim bikovima.

Izabrane vesti

Jasan je to znak da je težak poraz od Bajerna žestoko poljuljao redove Dortmunda, kojeg je sad ščepala kriza iz koje se možda neće tako brzo izvaditi. A, došao je tako uzdrman tim Edina Terzića kao poručen Red Bulu, jer je i on bio u krizi. Dva prvenstvena poraza uznemirila su sve u taboru Lajpciga, međutim, odlična partija i trijumf nad timom sa Vestfalena će umiriti duhove u klubu.

Kao da je namirisao kakav se ringišpil dešava u glavama crno-žutih, Lajpcig je navalio svim silama od starta. Već u 3. minutu imao je prvu veliku šansu, Lajmer je tukao, a Kobel je uspeo da odbrani. Inače, golman Dortmunda, koji je potpuno upropastio derbi sa Bajernom minulog vikenda, večeras je branio odlično. Ali, dovoljno samo da to bude rezultatski podnošljiv, minimalan poraz njegovog tima.

Taj jedini udarac gosti su imali u prvom poluvremenu, međutim, bilans posle 45 minuta igre bio je 9:1 u šutevima na gol, ali i rezultat 1:0. Timo Verner je uspeo da jednu loptu s boka ne baš najsrećnijim udarcem sprovede iza Kobelovih leđa i donese Lajpcigu krucijalnu prednost.

U drugom delu je nastavljeno po principu „ista meta, isto odstojanje“. Dortmund je probao nešto da uradi, dolazio je do šesnaesterca domaćina, međutim, nikako nije umeo da zapreti. Na drugoj strani Red Bul je napadao, šutirao, stvarao prilike, međutim, rezultat se nije menjao. Vrhunac se desio u poslednja dva minuta: gosti su uspeli da stvore priliku, Gitens je uputio drugi šut na gol Lajpciga, a golman Blasvih je odbranio. Usledila je kontra, golman Dortmunda je ostao na polovini domaćih, jer je otrčao na korner, a Kampl je lagano pogodio za konačnih 2:0.

Četiri kluba koja će igrati u polufinalu Kupa Nemačke su: Red Bul Lajpcig, Štutgart, Ajntraht i Frajburg.

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak

Ajntraht - Union Berlin 2:0 (2:0)

/Kolo Muani 11, 13/

Bajern - Frajburg 1:2 (1:1)

/Upamekano 19 - Hefler 27, Holer 94/

Sreda

Nirnberg - Štutgart 0:1 (0:0)

/Mijo 83/

Reb Bul Lajpcig - Dortmund 2:0 (1:0)

/Verner 22, Kampl 95/


tagovi

Kup NemačkeRed Bul LajpcigBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara