Ašraf Benšarki (©Reuters)
Ašraf Benšarki (©Reuters)

E sad on neće: Najboljem igraču Zamaleka ističe ugovor, slobodan je u izboru novog kluba

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 13:45

Čelnici šampiona Egipta su potvrdili pred susret sa Keramika Kleopatrom (utorak, 21.30) da će na kraju sezone da ostanu bez Ašrafa Benšarkija

Krupnu grešku u koracima napravila je uprava Zamaleka. Nije na vreme potpisala novi ugovor sa svojim najboljim fudbalerom Ašrafom Benšarkijem, reprezentativac Maroka će zato kao slobodan igrač na kraju sezone da napusti klub. To je potvrdio i egipatski šampion, baš pred meč sa Keremikom Kleopatrom u 23. kolu prvenstva, koji je na programu u utorak od 21.30 časova.

Ovaj 27-godišnji ofanzivac, koji pokriva pozicije napadača i levog krila, u Zamalek je došao 2019. godine iz Al Hilala. Veoma dobro se Benšarki pokazao sezonu pre toga na pozajmici u Lansu, Egipćani su reagovali i kupili ga za 330.000 evra.

Izabrane vesti

Ta cena je bila smešna, kada pogledamo njegov učinak u dresu Belih vitezova. Na 104 utakmice je postigao 39 golova, zabeležio 26 asistencija i doprineo je osvajanju čak četiri trofeja. Zamalek je osvojio Superkup Afrike, domaće prvenstvo, Kup Egipta i Superkup te zemlje. Da definitivno Benšarki zna kako se osvajaju trofeji pokazao je i u Al Hilalu (šampion Saudijske Arabije) i pre toga u Radži Kazablanki (Liga šampiona i titula u Maroku). Zato, ko god da ga dovede, neće pogrešiti.

Ironija je što je Benšarki želeo da ostane u Zamaleku, čak su se u jednom momentu vodili i ozbiljni pregovori i delovalo je da je posao završen, ali gazda velikana iz Kaira Mortada Mansur je stopirao sve. Kontroverzni funkcioner je bio besan zbog poraza od Vidad Kazablanke (1:0) u Ligi šampiona, povukao je čak petorici igrača ponude za nove ugovore, a među njima je bio i Benšarki.

21.30: (1,70) Zamalek (3,45) Keramika Kleopatra (4,90)

Posle nekoliko meseci se Mansur naravno odljutio, uostalom Vidad je naposletku i osvojio elitno takmičenje tako da svakako poraz od njega nije katarstrofa, ali Marokanac više nije želeo da razgovara.

Obavestili smo Benšarkija u nedelju da želimo da produžimo sa njim ugovor, ali on nam je kaza da želi da ide u neku drugu zemlju. Neće više da igra u Egiptu, želja mu je da se oproba u Kataru ili Turskoj. Nećemo ga moliti da ostane, želimo samo da mu se zahvalimo na vremenu koji je proveo kod nas i da mu napravimo lepu oproštajnu žurku“, rekao je Mansur.

Do kraja prvenstva Egipta je ostalo još 12 kola, a Zamalek je trenutno na liderskoj poziciji. Doduše, to je samo prividno, pošto vicešampion Afrike Al Ahli ima četiri boda manje, ali i tri odigrana meča manje.

Keramika Kleopatra, kojoj je ovo tek druga sezona u eliti, trenutno je 11. na tabeli sa 26 bodova, čak 22 manje od Zamaleka. Doduše, u poslednja tri kola je neporažena (pobeda i dva remija).

Zamalek je ove sezone dva puta pobedio Keramiku Kleopatru, 1:0 u prvenstvu i 3:1 u Liga kupu. Za sada ima stoprocentan učinak protiv nje – četiri susreta, četiri pobede! Sve sa Benšarkijem, koji je dva puta zatresao njenu mrežu.

EGIPAT 1 – 23. KOLO

Nedelja

Misr Lel Makasa – Al Masri 0:2 (0:2)

/Grendo 12, Dželasi 29pen/

Ponedeljak

Farko – Al Itihad 0:1 (0:1)

/Simpore 45+5pen/

El Guna – Istern Kompani 2:3 (1:1)

/Šabravi 33, Kamar 60pen – Naser 35, Meteb 52pen, Temsah 90/

Fjučur – El Gaiš 0:1 (0:0)

/El Zenari 47/

Utorak

19.00: (2,85) Arab Kontraktors (2,60) Nacionalna Banka Egipta (2,90)

19.00: (3,05) Gazl El Mahala (2,65) El Ismaili (2,65)

21.30: (1,70) Zamalek (3,45) Keramika Kleopatra (4,90)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Egipat 1ZamalekAšraf BenšarkiKeramika Kleopatra

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara