Edin Džeko (Reuters)
Edin Džeko (Reuters)

Edin Džeko se otvorio: Roma me prodavala Juventusu, Kolarov me prvi pozvao u Inter

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 11:33

Bosanski napadač će u nedelju igrati protiv nesuđenog kluba u Derbiju Italije

Inter će prvi put posle desetak godina dočekati Derbi Italije protiv Juventusa kao šampion države. A jedan od najjačih aduta aktuelnog šampiona će biti bosanski napadač Edin Džeko.

Posle prodaje Romelua Lukakua u Čelsi, iskusni Bosanac je došao kao zamena. Za sada deluje kao jako dobar izbor. Već je dao sedam golova na 11 utakmica i prilično dobro odmenjuje Lukakua.

Izabrane vesti

“Lukaku je prodat za 115.000.000 evra, Džeko je došao bez obeštećenja, a na terenu se i ne vidi neka velika razlika. Lukaku je otišao u Englesku za duplo veću platu. To je suma koja je nemoguća u italijanskom fudbalu”, rekao je danas Interov direktor Đuzepe Marota.

Mnogi se možda neće složiti, ali Marota ima donekle pravo jer Džeko zaista odrađuje odličan posao u Interu.

Lukaku je uradio velike stvari ovde i Inter treba da mu bude zahvalan. Praktično im je sam uz Kontea doneo titulu šampiona i onda je napravio izbor da ode. Ja sam znao da dolazim u veliki klub gde će me odmah poštovati. Ovaj Interov tim je najofanzivniji u kojem sam igrao zajedno sa onim Mančinijevim Mančester Sitijem. Napadamo sa puno igrača, ali i primamo više golova nego što bi trebalo. To je nešto na čemu moramo da radimo”, rekao je Džeko u velikom intervjuu za Gazetu delo Sport.

Otkrio je i kako je došao u Inter.

“Znate li ko me je pozvao u Inter? Kolarov. On mi je prvi otkrio da je Inter zainteresovan i da postoji mogućnost za transfer. Rekao mi je: ‘Ovde te stvarno žele, ajde dođi’. I eto me, sad sam tu…“.

A malo je falilo da Džeko završi baš u Juventusu pre godinu dana.

„Roma je počela pregovore sa Juventusom, a ja nisam znao ništa o tome i tek kasnije sam ušao u priču. Transfer je propao jer Roma nije uspela da mi nađe zamenu. Ali ne gledam u prošlost, srećan sam u Interu. Došao sam ovde da pobeđujem i osvajam”.

Romu je napustio posle šest godina bez osvojenog trofeja.

“Mnoge stvari mi se nisu svidele tamo i mnogi ljudi su me razočarali. Ali ne želim da se sećam toga već lepih stvari kojih je bilo mnogo tokom tih šest godina. Voleo bih da sam nešto osvojio. Pogotovo u drugoj sezoni kada smo imali baš jak tim. Ipak, teško je to uraditi ako uvek prodajete najbolje igrače. Zato sam došao u Inter da popunim tu prazninu. Neće biti lako. Čak i da je Inter zadržao Lukakua i Kontea, to ne bi bila nikakva garancija da će opet osvojiti skudeto”.

Inter bi u nedelju mogao da pobedom u derbiju praktično izbaci najvećeg rivala iz trke za titulu.

“Titule se ne osvajaju u oktobru ili novembru. Inter i Juventus to znaju vrlo dobro. Naravno, ako izgubiš bodove sada, kasnije ih je jako teško nadoknaditi. Moramo da im neutrališemo ono u čemu su najbolji, a to su kontranapadi”.

Čekaju ga dueli sa Đorđom Kjelinijem

“Prvi gol u Italiji sam postigao baš kada me je čuvao Kjelini. Jako teško je igrati protiv njega jer je jedan od najboljih štopera sveta u poslednjih deset godina. Uvek vam diše za vratom. Čak i previše. Ne moram da postignem gol u nedelju, bitno je da pobedimo utakmicu”.


tagovi

Edin DžekoĐorđo KjeliniRomelu Lukaku

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara