Etihad drhtao poluvreme, Sitijeva furija u nastavku zgromila Brajton

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 22:56

Gvardiolin tim slavio protiv Brajtona – 3:0

Poluvreme mučenja, i onda furija Gvardiolinog tima. Morao je Etihad da drhti dobrih 45 minuta, i glada istinsko mučenje Mančester Sitija. Delovalo je da Građani nemaju dovoljno benzina u rezervoaru i da je serija teških mečeva, odnosno dvoboji sa Atletiko Madridom i Liverpulom uzela danak. Brajton se vešto branio, najavio da je spreman za novo veliko iznenađenje. Mrdali su gosti tron domaćina, ali u drugom poluvremenu nisu ništa mogli. Do izražaja je došla ozbiljna razlika u kvalitetu – 3:0.

Mančester Siti je zaslužio da slavi, imao je 17 šuteva ka golu rivala, ali je tek u drugom poluvremenu podigao nivo igre. Kada je Pepu Gvardioli i navijačima Sitija počeo da se muti vid, usledila je reakcija Rijada Mareza. Igrao se 53. minut kada je Marez dobio dubinsku loptu i uz pomoć Luisa Danka uspeo nekako da ugura loptu u mrežu.- Odahnuli su svi tada na Etihadu, znajući da će odbraniti prvo mesto pred naletima sjajnog Liverpula.

Odahnuo je Pep Gvardiola, bez obzira što njegov tim nije imao prepoznatljivu agresivnost u poslednjoj trećini terena. Kada nije mogao iz tečnih akcija, Siti je počeo da daje golove iz Pepovih specijala. Odnosno pomoćne igre. Pitanje pobednika je rešeno u 65. minutu kada je Marez odigrao do Fila Fodena. Usledio je šut sa 25 metara i nova pomoć igrača Brajtona. Popustila je koncentracija gostima i morali su da pruže ruku boljem.

Konačan rezultat postavio je Bernanrdo Silva.

PREMIJER LIGA, ZAOSTALE UTAKMICE

Čelsi - Arsenal 2:4 (2:2)

/Verner 17, Aspilikueta 32 - Nketijah 13 i 57, Rov 27, Saka 90+2/

Everton - Lester 1:1 (0:1)

/Rišarlison 90+2 - Barns 5/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Almiron 32/

Mančester Siti - Brajton 3:0 (0:0)

/Marez 53, Foden 65, Silva 82/



tagovi

Pep GvardiolaFil FodenBernardo SilvaRijad Marez

Ostale vesti


Najviše komentara