Etihad drhtao poluvreme, Sitijeva furija u nastavku zgromila Brajton

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 22:56

Gvardiolin tim slavio protiv Brajtona – 3:0

Poluvreme mučenja, i onda furija Gvardiolinog tima. Morao je Etihad da drhti dobrih 45 minuta, i glada istinsko mučenje Mančester Sitija. Delovalo je da Građani nemaju dovoljno benzina u rezervoaru i da je serija teških mečeva, odnosno dvoboji sa Atletiko Madridom i Liverpulom uzela danak. Brajton se vešto branio, najavio da je spreman za novo veliko iznenađenje. Mrdali su gosti tron domaćina, ali u drugom poluvremenu nisu ništa mogli. Do izražaja je došla ozbiljna razlika u kvalitetu – 3:0.

Mančester Siti je zaslužio da slavi, imao je 17 šuteva ka golu rivala, ali je tek u drugom poluvremenu podigao nivo igre. Kada je Pepu Gvardioli i navijačima Sitija počeo da se muti vid, usledila je reakcija Rijada Mareza. Igrao se 53. minut kada je Marez dobio dubinsku loptu i uz pomoć Luisa Danka uspeo nekako da ugura loptu u mrežu.- Odahnuli su svi tada na Etihadu, znajući da će odbraniti prvo mesto pred naletima sjajnog Liverpula.

Izabrane vesti

Odahnuo je Pep Gvardiola, bez obzira što njegov tim nije imao prepoznatljivu agresivnost u poslednjoj trećini terena. Kada nije mogao iz tečnih akcija, Siti je počeo da daje golove iz Pepovih specijala. Odnosno pomoćne igre. Pitanje pobednika je rešeno u 65. minutu kada je Marez odigrao do Fila Fodena. Usledio je šut sa 25 metara i nova pomoć igrača Brajtona. Popustila je koncentracija gostima i morali su da pruže ruku boljem.

Konačan rezultat postavio je Bernanrdo Silva.

PREMIJER LIGA, ZAOSTALE UTAKMICE

Čelsi - Arsenal 2:4 (2:2)

/Verner 17, Aspilikueta 32 - Nketijah 13 i 57, Rov 27, Saka 90+2/

Everton - Lester 1:1 (0:1)

/Rišarlison 90+2 - Barns 5/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (1:0)

/Almiron 32/

Mančester Siti - Brajton 3:0 (0:0)

/Marez 53, Foden 65, Silva 82/



tagovi

Pep GvardiolaFil FodenBernardo SilvaRijad Marez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara