Euro sa gledaocima stiže u Rumuniju, ali možda će zaobići Španiju, Škotsku i Irsku

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.03.21. | 13:03

UEFA navodno razmišlja da Bilbao, Glazgov i Dablin skine sa liste domaćina Evropskog prvenstva zbog nedostatka garancija vlasti da će dozvoliti ulazak navijača na tribine

Ostalo je stotinak dana do početka Evropskog prvenstva u fudbalu, a još se ne zna koji će gradovi biti domaćini. Prema poslednjim informacijama iz Rumunije Bukurešt je siguran, jer je Rumunska fudbalska federacija (FRF) saopštila je da će na četiri utakmice Eura 2020 koje će biti odigrane u Bukureštu, odnosno tri u grupnoj fazi i jedna u osmini finala, biti dozvoljeno prisustvo 12.000 gledalaca.

Izabrane vesti

"Vlasti su u načelu prihvatile predlog lokalnog organizacionog odbora da dozvoli pristup gledaocima na tribine na utakmicama Euro 2020 u visini od 25 odsto od ukupnog kapaciteta nacionalnog stadiona", navedeno je u saopštenju FRF.

Na drugoj strani san Bilbaa da bude domaćin, prema pisanju medija, počinje da bledi. UEFA navodno razmišlja o tome da baskijski grad ukloni sa spiska organizatora zbog nedostatka garancija da na San Mamesu mogu da budu prisutni gledaoci i to samo nedelju dana pošto je gradsko veće izrazilo "nedvosmislenu spremnost da Bilbao ugosti Euro 2020".

UEFA je izabrala 12 gradova za domaćine takmičenja: Rim, Baku, Sankt Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, London, Glazgov, Bilbao, Dablin, Minhen i Budimpeštu. Međutim, kako izveštava AP, uz Bilbao pod velikim upitnikom su još Dablin i Glazgov.


tagovi

UEFAEURO 2020Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara