Euroforija: Nesportski direktori Superlige otkrivaju kako izgleda otpustiti druga iz detinjstva

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.06.21. | 20:40

Slavko Perović i Ivan Ivović naširoko o srpskom fudbalu, dužnostima sportskog direktora, dolasku i odlasku iz niškog Radničkog, odnosno planovima u kragujevačkom istoimenom klubu

"Ne mogu da kažem da sam za ovih nekoliko meseci uopšte i obavljao funkciju sportskog direktora", priznao je Ivan Ivović u Mozzartovom studiju, nakon što je otkrio da neće sarađivati sa Nenadom Lalatovićem na "Čairu" naredne sezone, iako to nije zvanično objavljeno.

"Za rešavanje problema koje sam zatekao u svlačionici bilo je potrebno nešto drugo, više psiholog", nadovezao se Beograđanin, koji je prošle zime dobio dovoljno dobronamernih saveta da u širokom luku zaobiđe Hotel "Slaviju", u kom ga je na ručku čekao Ivica Tončev, ali je odlučio da prihvati okruglo nijedan.

Izabrane vesti

Kaže da se ne kaje i da je to bila dobra odluka, iako se prošle nedelje mimoišao na autoputu Beograd -. Niš sa novim-starim trenerom "Reala sa Nišave", sugrađaninom Lalatovićem.

"Nije bilo realno da sarađujemo, jer nam se pogledi na fudbal bitno razlikuju", dodao je nekadašnji funkcioner Voždovca, Bežanije i Inđije, kojem je društvo u studiju tokom snimanja šeste epizode Mozzartovog podkasta Euroforija, takođe u beloj košulji, pravio još jedan sportski direktor - još jednog Radničkog.

Razlika je u tome što se Slavko Perović tek "latio" posla u klubu iz rodnog Kragujevca, u koji će se superligaška konkurencija vratiti posle šest (pre)dugih sezona.

Svestan izazova koji je prihvatio u 33. godini i da nije prošlo mnogo do momenta kada je drugaru iz detinjstva trebalo saopštiti da može da se pakuje lagano, nekadašnji napadač Crvene zvezde i Rada govorio je baš onako, kako je cenio da govore njemu dok je igrao fudbal.

Direktno, bez sentimentalnosti i iskreno, baš kao što nije mogao da sakrije iskren osmeh u trenutku kada smo pomenuli "onu" utakmicu sa Dinamom iz Tbilisija, koja je zvezdašima i danas neobjašnjivo važna.

"Drago mi je što to kažeš", rekao je jedan od aktera tog ničim izazvanog "klasika" sa starta sezone 2008/09, koja je počela Pižonovom prozivkom u Ivanjici - jer se za pripreme imalo taman koliko i za dres sa reklamom 2344 - "zakuvana" (ne)sportskom odlukom sportskog direktora Ivana Adžića, da smeni četvrtu Zvedinu zvezdu kada je ekipa i dalje bila prva na tabeli, a "proključala" kasnije tog proleća na JNA...

...kada je bio penal nad Kaduom?

"Naravno da je bio", "pomogao" je zvezdaš kolegi partizanovcu pri odgovoru na "večito" pitanje o pozadini odluke Milorada Mažića iz drugog poluvremena "večitog derbija" u Humskoj.

Ne propustite ovaj razgovor!



tagovi

euroforijapodkastEuro2020Slavko Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara