Evropa bruji: Malkom odlazi zbog rasizma; Zenit odgovara: Ne verujte rečima drugih (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 10:04

Velika frka se digla posle debija Brazilca

Ne smiruju se strasti posle Malkomovog debitantskog nastupa za Zenit u meču protiv Krasnodara! 

Mediji iz zapadne Evrope osuli su drvlje i kamenje protiv ruskog šampiona zbog rasističkih istupa navijača u meču protiv Krasnodara. Praktično svi su u dahu preneli informaciju da je tvrdo jezgro Zenitovih pristalica, inače vrlo radikalnih uverenja i jasno istaknutog stava protiv igrača tamne puti, u remiju s Krasnodarom postavilo sarkastičan transparent na kojem je pisalo: „Hvala Upravi na tome što poštuje klupsku tradiciju“.

Izabrane vesti

Svima je bilo jasno da je poruka upućena protiv transfera Malkoma, koji je pre samo nekoliko dana angažovan iz Barselone za 40.000.000 evra.

Upravo iz tog razloga pojavile su se informacije, navodno iz klupskog menadžmenta, kako se samo dva dana po završetku meča razmišlja o Malkomovoj prodaji već u januaru?!

Činjenica stoji da manjinski deo navijača ne podržava dovođenje tamnoputih igrača, baš takvog su stava bili i kada su nebeskoplavi dres nosili Hulk i Aksel Vitsel, ali upravo zbog svega brzo se oglasio i klub preko društvenih mreža. Postavljen je video klip momenta kada se Malkom sprema da uđe na teren, a njegov debi pozdravilo je više od 54.000 navijača! Uz propratni video stajala je i poruka: „Preko 54.000 navijača pozdravlja našeg novog igrača Malkoma. Uverite se i sami, ne verujte rečima drugih“.

Videćemo šta će na kraju biti s Malkomom... Ako se prodaja zaista bude dogodila, Barselona ima pravo na još 7,5 odsto od transfera. 

54,078 people cheering together for our new man Malcom. See for yourself, not through the words of others #DavaiMalcom pic.twitter.com/N0SHlNcBWj

— FC Zenit in English (@fczenit_en) August 4, 2019

Foto: Zenit FC


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara