Mario Hezonja (©Starsport)
Mario Hezonja (©Starsport)

Kampaco prevario Marinkovića, izvozao Baskoniju i poslao Real na Fajnal-for

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.05.24. | 22:43

Kraljevski klub prvi izvadio kartu za Berlin

Postojale su sumnje da li je Real Madrid uradio pravu stvar kada je letos potpisao samo Fakunda Kampaca. Bilo je skeptika, ali svi su razuvereni. Sasvim je dovoljan, druga pojačanja nisu bila neophodna. Kraljevski klub je prvi učesnik Fajnal-fora Evrolige, jedini je pročistio protivnika u seriji – 102:98.

Argentinskom majstoru nije strano da zatrpa koš protivnika, ali ima utakmica i kada je tih, kada poenterski nije u prvom planu. Takva je bila ova u Fernando Buesa areni, sve do završnice i onda – eksplozija! Kao brzi voz dva puta je protutnjao kroz odbranu Baskonije, izvozao je čuvare, a prodor pored Vanje Marinkovića i varka su poslali Real Madrid u Berlin.

Izabrane vesti

Godinu dana stariji i za umetnika bogatiji. Ponovo tamo gde pripadaju, gde ih je tako prirodno videti. Blankosi će u glavnom gradu Nemačke braniti titulu osvojenu u Kaunasu i opet će se protivnici pribojavati španskih veterana. Biće to poslednji ples Rudija Fernandesa, ponudiće levica Serhija Ljulja poneku trojku, a možda bi najviše trebalo da se plaše Serhija Rodrigesa.

Popio je Ćaćo eliksir mladosti, preporodio se još u četvrtfinalnoj seriji sa Partizan Mozzart Betom prošle godine i igra kao mladić. Baskonija je osetila to na svojoj koži. Ne šutira mnogo, ali pogađa. Dva pokušaja za tri – toliko i pogodaka. Ali, način na koji pleše po terenu… E, to je poezija. Lakoća sa kojom deli asistencije je posebna priča.

Servirao ih je na tacni u Vitoriji, jedan od najlepših poteza bilo je dodavanje za Valtera Tavaresa. Magija!

Serhio Rodriges je podelio devet asistencija, Fakundo Kampaco osam. U zbiru 17, a čitav tim Baskonije – tek dve više. I tu je napravljena razlika. Real Madrid je imao više rešenja, bolji protok lopte, a imao je i Geršona Jabuselea. Upravo je on pokrenuo prvi talas i dao šlagvort argentinskom virtuozu.

Baskonija pod košem bez Čime Monekea nije mogla mnogo protiv Valtera Tavaresa, koji je upisao novi dabl-dabl – 12 poena i 13 skokova. Još manje protiv Geršona Jabuselea u završnici. Izvlačio je čuvare, davao trojke, zatim leđima napadao koš i pogađao iz okreta. Očas posla je nestala prednost koju je domaćin mukotrpno gradio ceo meč.

Geršon Jabusele i Serhio Ljulj su trojkama okrenuli vodi na vodenicu Kraljevskog kluba, a mat je stigao od Fakunda Kampaca. U finalna dva minuta dao je sedam poena i stavio tačku na meč u kome su u šutu sa distance briljirali Markus Hauard i Vanja Marinković. Obojica su ubacili po pet trojki, najbolji strelac Baskonije vrteo se oko svog proseka. Došao je do 29 poena, dok je srpski reprezentativac dao 17, koliko je upisao i Kodi Miler Mekintajer.

Napad nije bio problematičan tokom cele serije, ali defanziva jeste. Baskijski klub je u tri meča primio skoro 300 poena! Što je previše – previše je. Malo šta je mogao da odbrani. Večeras nikako Geršona Jabuselea, strelca 23 poena. Uz njega je kod Blankosa najefikasniji bio Mario Hezonja sa 16, a sledili su ga argentinski košarkaši Fakundo Kampaco i Gabrijel Dek sa 13.

EVROLIGA PLEJ-OF

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 85:83 (2-1 u seriji)

Olimpijakos - Barselona 80:82 (1-2 u seriji)

Sreda, 1. maj

Fenerbahče – Monako 89:78 (2-1 u seriji)

/Biberović 14 – Dijalo 23/

Baskonija – Real Madrid 98:102 (0-3 u seriji)

/Hauard 29 – Jabusele 23/

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako



tagovi

Duško IvanovićEvroligaKK Real MadridBaskonijaČus MateoFakundo KampacoGeršon JabuseleGabrijel DekSerhio RodrigesSerhio LjuljRudi FernandezValter TavaresMario HezonjaVanja MarinkovićMarkus HauardKodi Miler Mekintajer

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara