©Reuters
©Reuters

Fati tražio Barseloni da ide! Sledeća destinacija London

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 15:37

Fudbaler Barselone blizu prelaska u Totenhem

Jedna od fudbalskih sapunica koje su bile aktuelne ovog leta bliži se kraju jer je Ansu Fati definitivno na izlaznim vratima Barselone i pred prelaskom u Totenhem. Prema rečima insajdera Đerara Romera , reprezentativac Španije je tražio upravi kluba da ide, a kako saznaje Mundo Deportivo, ofanzivac će danas odraditi jedan od poslednjih treninga u matičnom klubu pre nego što se otisne ka Londonu i zaoštri konkurenciju u novoj sredini.

Španski reprezentativac ovog leta je jasno obavešten da nije u Ćavijevim projekcijama, međutim odluku stratega nije prihvatio sa zadovoljstvom i negativno je odgovorio na prve savete Katalonaca da potraži novu sredinu. Tri kola tokom kojih je ofanzivac dobio vrlo skromnu minutažu bio je međutim povod da promeni stav, a kako trenutno stvari stoje karijeru će nastaviti u Premijer ligi.

Izabrane vesti

Prema tvrdnjama istog izvora Totenhem je preuzeo pol poziciju u trci za Fatija u smiraj prelaznog roka, iako su interesovanje pokazali i Čelsi, Borusija Dortmund i Liverpul. Londonski klub se i prethodnih dana pominjao kao ozbiljan kandidat, a u međuvremenu je takav scenario postao prilično izvestan.

Sa jedne strane, rastanak sa Fatijem doneo bi značajno rasterećenje budžeta Katalonaca, dok bi istovremeno Totenhem dodatno zaoštrio konkurenciju u napadu posle rastanka sa Harijem Kejnom, najboljim strelcem godinama unazad.

Podsetimo, u londonskom klubu su kvalitete potencijalnog pojačanja imali prilike da vide i u direktnom duelu tokom pripremnog perioda. Katalonci su tada slavili 4:2, a među strelcima za španski klub bio je i Fati.

Ofanzivu člana Premijer lige ovog leta već je pojačao Džejms Medison, fudbaler angažovan iz Lestera za nešto više od 46.000.000 evra koji je već počeo da se otplaćuje asistencijama i golovima u prva tri prvenstvena kola.


tagovi

Ansu FatiTotenhemBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara