Fudbaleri FCSB-a, © AFP
Fudbaleri FCSB-a, © AFP

FCSB se igra sa sudbinom, možda ostane bez Evrope

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.07.20. | 20:46

U Bukureštu samo 1:1 sa Botošanijem

Ne može se tako u Evropu. Jedan od najpopularnijih i najuspešnijih rumunskih klubova privodi kraju sezonu za zaborav, a lako bi moglo da se desi da na njenom koncu ne izbori plasman u UEFA takmičenja. Nekadašnja Steaua, preimenovana u FCSB, kiksnula je u šestoj rundi plej-ofa Lige 1 i ugrozila plasman u kontinentlano takmičenje.

Na Nacionalnoj areni u Bukureštu, FCSB je odigrao samo 1:1 sa Botošanijem, pa u ovom trenutku jeste bodovno poravnat sa Astrom, ali tim iz Đurđu bi u nedelju na svom terenu mogao da otkine koji poen šampionu Klužu i tako stekne bolju poziciju uoči završnice prvenstva.

Izabrane vesti

Domaćin je u jedinom susretu subotnjeg programa poveo golom Florijena Komana već u 13. minutu, ali je samo četiri minuta kasnije Lusijan Kristea dobio direktan crveni karton i ostavio svoj tim na cedilu. Brojčanu prednost fudbaleri Botošanija su ubrzo iskoristili, preko Aleksandrua Tiganasua poravnali na 1:1 i taj rezultat ostato je do kraja, iako je gostujući Papa isključen već u 33. minutu (dve javne opomene).

FSCB u preostala četiri kola ima izuzetno težak raspored i stvarno mu visi plasman u Evorpu. A čak i da ga izbori, u narednu sezonu verovatno ulazi bez jednog od najtalentovanijih rumunskih igrača, pošto je neposredno pred današnji meč predsednik Điđi Bekali najavio da Denis Man („klasa 1998“) odlazi u neki evropski klub.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 6. KOLO

Petak

Gaz Metan - Univerzatea Krajova 1:2 (1:1)

/Romeo 22 - Mihaila 39, Kikaldau 54/

Subota

FCSB – Botošani 1:1 (1:1)

/Koman 13 – Tiganasu 22/

Nedelja

19.00: (5,20) Astra (3,45) Kluž (1,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FCSB

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara