Fenomenalan derbi! Ponosni Sari i Juventus napali, pobedili i uzeli prvo mesto Konteovom ciničnom Interu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.19. | 22:54

Bjankoneri igrali bolji fudbal i pobedili

Juventus ne da titulu!

U derbiju koji je čekala cela Italija, ali i ostatak fudbalske planete, šampion je nokautirao najvećeg izazivača i preuzeo prvo mesto na tabeli Serije A.

Izabrane vesti

Interovoj seriji pobeda od početka prvenstva je došao kraj na najbolniji i najsuroviji način, Juventus je slavio 2:1 na krcatom stadionu Đuzepe Meaca i u direktnom okršaju preuzeo čelo tabele od ljutog rivala.

Pre svega, videli smo sjajan derbi i sjajan fudbal. Sve što jedan derbi dva ozbiljna tima treba da ponudi, ovaj večeras je ponudio.

Prevagnulo je to što je Juventus došao sa većim motivom da nadigra i napadne protivnika. I uspeo je. Mauricio Sari je napao u drugom poluvremenu sa trojicom napadača, pokazao da se ne zadovoljava ničim ispod pobede i pogodio je. Inter je previše cinično ušao u drugom poluvreme očekujući neki poklon rivala i vrebajući grešku. Možda su ih poremetile i povrede bitnih igrača Sensija ili Godina, ali svakako nisu zaslužili pobedu kada se sabere sve viđeno u 90 i kusur minuta.

Konte ničim u sastavu tima nije iznenadio Juventus, ostao je veran svom omiljenom sistemu 3-5-2 i izveo najjačih 11 koje je imao na raspolaganju. Ali je zato Sari iznenadio Kontea. Prvo sa vraćanjem na nešto između 4-3-1-2 i 4-3-3, potom sa Bernardeskijem umesto Remzija i na kraju sa odlukom da napadne i da se ne zadovolji remijem koji bi Konte večeras radije prihvatio iako se očekivalo da pobedom dokaže da je sposoban za prekid dinastije koju je sam uspostavio.  

Derbi je počeo u fantastičnom tempu sa obe strane. Visok presing je karakteristika Konteovih ekipa, ali ga je večeras bolje igrao Sarijev Juve koji je često delovao kao da ima igrača više u pritiscima na loptu i Interovu poslednju liniju. Posle samo četiri minuta je Dibala osetio dubinsku loptu Pjanića, prvi došao do nje, krenuo ka golu i onda majstorski naciljao kroz noge Škrinijaru u suprotan ugao nemoćnog Handanovića

Nastavio je Juve istu igru i posle vođstva, Ronaldo je bio blizu pogotka kada je njegov šut zakačio prečku, a oba tima su igrala sa ogromnom energijom u tim trenucima. Inter je došao do izjednačenja "na vreme", desetak minuta posle primljenog gola. De Liht je bez potrebe mahao rukama u vazdušnom duelu sa Lautarom i skrivio penal. A upravo je Lautaro Martinez bio neumoljiv egzekutor najstože kazne i Inter se vratio u meč, a tribine Meace podrhtavale od euforije. 

Ludački tempo je viđen u prvom poluvremenu, Ščensni je paradom sprečio evrogol Lautara Martineza, Handanović je na drugoj strani nekako zaustavio bombu Ronalda. Juventus je gradio igru iz poseda, Dibala i Ronaldo su vrebali, Inter je pretio iz munjevitih tranzicija, ali je posle pola sata igre ostao bez ideologa igre Stefana Sensija koji se povredio i morao da ustupi mesto daleko nekreativnijem Matijasu Vesinu. Tih pola sata fudbala su podsetili na najbolje dane Serije A. Mreže se nisu tresle do poluvremena i očekivalo se slično drugo poluvreme... 

Ali Inter je ušao u drugi deo igre sa kočnicom. Juve je oberučke iskoristio prostor koji mu je rival prepustio i zagospodario terenom Meace. Da li je to Konte naredio defanzivu i čekanje kontri? Da li je Sarijev Juventus toliko jak da je sabio Inter i oduzeo mu loptu? Zavisi ko iz kog navijačkog ugla gleda...

Uglavnom, Juve je namirisao krv, a Sari ubacivanjem trećeg špica Iguaina umesto Bernardeskija krenuo u totalni napad. Handanović je pre toga odbranio dobar pokušaj Bernardeskija, a kasnije i sjajne šuteve Dibale i Ronalda. Inter je imao dobar pokušaj Lautara i srećnu stativa Vesina kada je lopta zakačila De Lihta. Inter se sve više povlačio, Lukaku je delovao sve bezopasnije i kazna je stigla. Tačnije, nagrada Juventusu za dobru igru i napadački fudbal. 

Pjanić i Bentankur su odigrali sjajnu akciju kratkih pasova, a Gonzalo Iguain pokazao da su mu kretanje i relizacija i dalje smrtonosni. Samo kada igra u pravoj ekipi...

Bio je 80. minut i malo vremena za Inter da se vrati u igru. Nisu uspeli, a imali su jednu solidnu šansu preko Vesina. Juventus je lako sačuvao prednost i otišao kući pevajući kao lider Serije A. Sve je opet po starom u italijanskom fudbalu. Konteov Inter je pokazao mnogo vrlina pod početka sezone, ali i mane da pobedi najjače poput Barselone ili Juventusa. Sari je konačno dokazao da je zaslužio ovu šansu i da Juventus može da pobeđuje i lepo. 

SERIJA A - 7. KOLO

Subota
SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru 81/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Nedelja
Fjorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće 3:1 (2:0)
/Zapata 35, Gomez 40, Gosens 56 - Lućoni 86/

Bolonja - Lacio 2:2 (2:2)
/Krejči 21, Palasio 31 - Imobile 24, 39/

Roma - Kaljari 1:1 (1:1)
/Ćepiteli 31 - Žoao Pedro 26pen/

Torino - Napoli 0:0

Inter - Juventus 1:2 (1:1)
/Martinez 18 penal - Dibala 4, Iguain 80/

18.12.
Breša - Sasuolo


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara