Dvostruki strelac Mauro Mendez (©AFP)
Dvostruki strelac Mauro Mendez (©AFP)

Festival grubosti i kontroverzi u La Plati

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.02.24. | 02:31

Estudijantes dobio Njuels, ali je utakmica prošla u znaku lošeg suđenja

Pobeda Estudijantesa nad Njuels Old Bojsima rezultatom 2:0 u šestom kolu Liga kupa bila je zapravo pravi festival grubosti i kontroverzi. Meč u La Plati biće jedan od onih o kojim će se mnogo pričati narednih dana i sedmica, jer je utakmica ostala u senci lošeg suđenja.

Koliko je grubosti bilo u susretu pokazuje i to da je Ever Banega isključen već u 24. minutu, što je Njuels uvelo u ozbiljan problem iz kojeg je ipak prošao sa minimalnom štetom. Naime, od isključenja Banege, Estudijantes je rafalnom paljbom udario po golu i samo je velika inspiracija golmana Ramira Makanja sprečila katastrofu. Estudijantes je defanzivni bedem gostiju uspeo da probije tek u završnih desetak minuta, kada je punim sjajem zablistao dvostruki strelac Mauro Mendez. Makanjo nije mogao previše kod prvog gola, jer je bio odbitak, dok je kod drugog Mendez reagovao savršeno na dodavanje Havijera Koree i duplirao vođstvo za garantovanu pobedu u nadoknadi.

Izabrane vesti

Utakmicu su obeležile brojne kontroverze i javnost u Argentini smatra da je sudija Leandro Rej Hifler pogubio konce i da nije uspeo da autoritativno vodi utakmicu, niti da spreči niz grešaka. Prva zamerka je za Mendezov gol u 82. minutu, pošto postoje indicije da je Erik Meza bio u nedozvoljenoj poziciji. No, glavni arbitar nije reagovao i sve je rešeno priznavanjem gola.

Uz greške sudije, nije ni igra bila naročito lepa. Najskuplju cenu platio je kapiten Njuelsa Banega. Prilikom jednog duela za loptu Argentinac je promašio loptu i šutnuo Santijaga Askasibara u koleno, posle čega je reagovao VAR i zaradio je direktan crveni karton. To znači da neće igrati derbi Rosarija u nedelju. Jako blizu isključenju bio je i Hose Sosa sa druge strane. On je šutnuo Paragvajca Velaskeza s leđa, ali je zanimljivo da ni sudija, a ni VAR soba nisu preinačili odluku, odnosno sve se završilo na opomeni, što je takođe zamereno Rej Hifleru.

Susret je od Baneginog isključenja imao sledeći tok - Estudijantes je opsedao šesnaesterac i na kraju uputio čak 29 šuteva, od čega 11 u okvir gola, od čega je Makanjo zaustavio četiri. Da se Mendez nije proslavio, bio bi nesumnjivo igrač utakmice.

U Grupi A, Barakas Sentral dobio je Taljeres sa 2:1 (1:1) i sada je samo dva boda iza Independijentea. Sudija meča Jael Falkon Perez imao je dobro zagrevanje za Superklasiko koji će suditi naredne nedelje. Markos Jakobelis doveo je domaćina u vođstvo posle samo 23 sekunde i to je najbrži gol ove sezone. Posle pola časa Gaston Benavidez je izjendačio, da bi Maksimilijano Salazar vratio prednost Barakasu u 50. minutu.




tagovi

EstudijantesNjuels Old BojsEver BanegaMauro MendezLiga kup Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara