Finale Kupa Austrije i invazija 20.000 Rapidovih navijača

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.19. | 14:16

Salcburg želi da produži tradiciju

Skoro 20.000 navijača Rapida uputiće se u Klagenfurt ove srede kako bi navijali za svoj klub u finalu Kupa protiv Salcburga (16.30h).
"Mnogo navijača Rapida stiže na stadion, to ne može da bude pritisak na nas već samo vetar u leđa", kaže trener Rapida Ditmar Kubauer.

Tokom sezone Rapid nije mogao da drži korak za Salcburgom, ni blizu toga, ali u 90 ili 120 minuta to možda može da bude slučaj.

Izabrane vesti

Inače, Salcburg je osvojio Kup Austrije u četiri od poslednjih pet sezona. Upravo je u sezoni 2016/2017 savladao Rapid u finalu s 2:1 i to u Klagenfurtu. I to će biti motiv za Rapid iz Beča da se revanšira. Salcburg jeste favorit, ali poraz od 0:2 u februaru je priličan pokazatelj ekipi Marka Rozea da ne smeju da se opuste, posebno što će za protivnika imati i 20.000 protivničkih navijača.

Inače, ovo finale biće na stogodišnjicu austrijskog Kupa, pa je zbog toga finale trebalo da se igra na stadionu Austrije iz Beča. Međutim, zbog bezbedonosnih razloga meč je premešten u Klagenfurt.
"Radujemo se ovoj utakmici i daćemo sve od sebe da podignemo pehar. Biće to sigurno napeta utakmica i tesna borba protiv teškog protivnika", rekao je Roze.

Salcburg je dobio četiri od poslednjih pet međusobnih duela, ali je poslednji pripao Rapidu. Tim iz Beča je u dobroj formi, dobio je šest od poslednjih sedam utakmica, ali je poslednji duel koji je igrao poražen od Hartberga. Sa druge strane, Salcburg je dobio tri od poslednjih pet utakmica, ima i remi i poraz.

U četiri od poslednjih šest obračuna ovih timova došao je tip 3+, a možete da probate i sa 2-3.

AUSTRIJA - FINALE KUPA

16.30: (1,63) Salcburg (3,70) Rapid Beč (5,10)


tagovi

AustrijaRapid BečRed Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara