Karim Benzema (©Reuters)
Karim Benzema (©Reuters)

Finalnih 24 časa u Saudijskoj Arabiji i tri rešenja za Karima Benzemu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.01.24. | 09:09

Potencijalno veliki problem za Marsela Galjarda

Karim Benzema tvrdi: „Sve je laž“. Mediji koji su sve vreme dosledno izveštavali o njegovoj karijeri uporno ponavljaju da legendarni Francuz po svaku cenu hoće iz Al Itihada. Ko je u pravu? Saznaćemo u naredna 24 časa jer danas se završava prelazni rok u Saudijskoj Arabiji. Istina, u ligama petice on će potrajati i dodatnih 48 sati i Benzema će i tada moći da se proda, ali teško da će ga Saudijci pustiti ako do ponoći ne dogovore naslednika.

Pride, nije ovo priča samo oko novca ili kvaliteta. Ovo je prestiž. Džordan Henderson je već pobegao Saudijcima i oni sada ne smeju da im posle nekadašnjeg kapitena Liverpula izmakne i ikona madridskog Reala. Važno je da Benzema ostane, makar u drugom saudijskom klubu.

Izabrane vesti

Benzema u svakom slučaju ne trenira sa Al Itihadom. I tako evo već dve nedelje. Kad je zakasnio na početak priprema branio se tvrdnjom da ga je na odmoru na Mauricijusu omeo ciklon. Trener Marselo Galjardo mu nije poverovao i zvanično ga je suspendovao, pa Benzema od tada trenira individualno, u Džedi. Ostatak ekipe je sve do juče bio na pripremama u Dubaiju.

Već 4. februara nastavlja im se sezona utakmicom Čempions kupa protiv Al Fajsalija. Red je dakle da se uozbilje. S tim da niko ne zna da li će Galjardo moći da računa na Benzemu. Koji sada ima tri opcije.

Prva je najmanje realna, a podrazumevala bi povratak u Evropu. A nije realna jer Benzema do 2026. godine u Saudijskoj Arabiji treba da zaradi oko 200.000.000 evra, računajući tu i platu i sve komercijalne i marketinške ugovore. To se ne pušta tako lako. Pride, ni klub neće da ga pusti tako lako, a još teže će to da uradi Saudijska Arabija kao zemlja. To bi bio državni neuspeh, a Saudijci ih ne vole. Interesovao se inače Olimpik iz Liona.

Druga opcija je dogovor sa Marselom Galjardom, a Argentinac nije lak čovek. Svestan je on Benzemine veličine, ali nije ni Galjardo tikva bez korena pa da dozvoli da mu neko tako nonšalantno kalja ugled. Pride, izvori javljaju da se Benzema nije ni izvinio za kašnjenje. Ako toga ne bude nema ni pomirenja.

Poslednja, treća opcija je transfer u okviru saudijske Pro lige. U Evropi bi to bio logičan izlaz iz situacije, u Saudijskoj Arabiji... Pa, ko to zna? Nismo još bili u ovakvoj situaciji sa ovako velikom zvezdom. I pride znamo da Arapi nisu baš najrevnosniji kada treba da nešto završe u kratkom vremeskom roku. Mada, pokrenuće se i oni, preveliki je novac u putanju. U suprotnom, Galjardo će biti pod strašnim pritiskom, jer državi na odgovara da Benzemi daje toliki novac da on sedi na tribinama. 



tagovi

Al ItihadKarim BenzemaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara