Embala Enzola (Foto: Reuters)
Embala Enzola (Foto: Reuters)

Fjorentina se dva puta vratila iz mrtvih i sačuvala mesto u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.01.24. | 20:21

Udineze propustio priliku da upiše tek drugu pobedu na strani

Bolonja je u slobodnom padu, Napoli posrće na svakom koraku, a ni Atalanti u poslednje vreme nije mnogo bolja, ali Fjorentina kao da ne želi u Ligu šampiona. Umesto da iskoristi kikseve najvećih rivala u borbi za čevrto mesto, isti kao da su doveli do opuštanja kod ekipe Vinčenca Italijana, pa i sama ispušta bodove. Tri je u prethodnom kolu bacila niz vodu protiv Sasuola, a ove nedelje još dva protiv Udinezea na Artemio Frankiju – 2:2 (0:1).

Mada je zapravno ispravnije reći da je ovog puta Viola osvojila bod pre nego da je ispustila dva, budući da je morala da juri zaostatak. Dva puta! I uspela je da se vrati iz mrtvih. Da nije, Lacio, koji je do nedavno bio optisan, bi je zbog boljeg učinka u međusobnom susretu pretekao (slavio minimalnim rezultatom u prvom meču), ali je zahvaljujući golu rezerviste Embale Enzole sa penala u 87. minutu sačuvala četvrtu poziciju.

Izabrane vesti

Gostima je u potpunosti pripalo prvo poluvreme, a bolju igru u prvih 45 minuta uspeli su da krunišu u ranoj fazi meča. Sandi Lovrić je već u 10. minutu istrčao kontru, napravio prostor pored Luke Ranijerija taman da može da šutira i udarcem u dalji ugao došao do prvog pogotka u sezoni. Viola se u prvih 45 minuta mučila sa kreacijom, do pauze nije uputila nijedan udarac u okvir protivničkog gola, ali je zato iz prvog izjednačila.

Davide Faraoni, koji je pre svega nekoliko dana pristigao u klub, dobio je na poluvremenu priliku da debituje za Fjorentinu, i samo deset minuta po ulasku u igru pokazao navijačima jedno od svojih najjačih oružja. Zavrnuo je dugogodišnji član Verone loptu sa desnog boka za Lukasa Beltrana, a argentinski napadač glavom pogodio "malu mrežicu", postigavši svoj treći gol u poslednjih mesec dana (gol pogledajte OVDE).

Međutim, imao je i Gabrijele Ćofi keca u rukavu. Italijan na klupi Udinezea izvršio je nedugo po primljenom golu trostruku izmenu, a Florijan Tovan, jedan od trojice rezervista, doneo je novu prednost gostima. Lovrić je probio po desnoj strani pre nego što je poslao povratan pas u kazneni prostor, a Francuz, koji je u 58. minutu zamenio Lazara Samardžića, petnaestak minuta kasnije udarcem iz prve po zemlji sa desetak metara poslao ju je iza leđa Pjetra Teraćana.

Da je veče na Artemio Frankiju bilo rezervisano za džokere potvrdilo se još jednom u 87. minutu kada je Enzola postavio konačan rezultat preciznim udarcem sa bele tačke, koji je skrivio Žoao Fereira blokiravši rukom udarac Lukasa Beltrana.

SERIJA A - 20. KOLO

Subota

Napoli - Fjorentina 2:1 (1:1)

/Politano 45 pen, Rahmani 90+7 - Kandreva 26/

Đenova - Torino 0:0

Verona - Empoli 2:1 (1:0)

/Đurić 3, Engonge 56 - Žurkovski 64/

Monca - Inter 1:5 (0:2)

/Pesina 69 pen - Čalhanoglu 12 pen i 60 Martinez 14 i 88 pen, Tiram 89/

Nedelja

Lacio - Leče 1:0 (0.0)

/Felipe Anderson 58/

Kaljari - Bolonja 2:1 (1:1)

/Petanja 31, Kalafjori 69 autogol - Orsolini 24/

Fjorentina - Udineze 2:2 (0:1)

/Beltran 55, Enzola 87pen - Lovrić 10, Tovan 73/

20.45: (2,25) Milan (3,30) Roma (3,30)

Ponedeljak

20.45: (1,40) Atalanta (4,70) Frozinone (8,00)

Utorak

20.45: (1,45) Juventus (4,70) Sasuolo (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AFjorentinaUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara