Flik se vraća na recept iz 2020, copy Bayern - paste Germany

Vreme čitanja: 1min | sub. 26.11.22. | 12:31

Cilj je zakrpiti poziciju desnog beka...

Nemci su u velikom problemu pred drugo kolo i derbi utakmicu protiv Španije. Šokantan poraz od Japana doveo je Manšaft na ivicu eliminacije, što je nateralo Hansija Flika da razmisli o pretumbacijama u ekipi pred ključnu utakmicu.

I ne samo da razmisli, nego i da povuče neke konkretne korake u tom smislu.

Izabrane vesti

Kako javlja Bild, iskusni stručnjak obavio je juče razgovor u četiri oka sa Jozuom Kimihom, jednim od najvažnijih igrača, želeći da mu iznese ideju o promeni pozicije. Flik kao i većina nemačke javnosti smatra da je mesto desnog beka rak-rana nemačke reprezentacije, te je rešio da na nju vrati proverenog univerzalca.

Eksperiment sa Niklasom Zileom nije uspeo i Nemci se sada vraćaju na proverenu varijantu.

Isti izvor podvlači kako je Kimihova reakcija bila pozitivna, te da se u potpunosti stavio na raspolaganje selektoru i njegovim zamislima. Ovo bi trebalo da znači da će uz Ilkaja Gundogana mesto u srcu terena popuniti Leon Gorecka...

Podsećanja radi, u vreme Flikovog najmoćnijeg Bajerna, Kimih je takođe igrao desnog beka. I to je činio izvanredno, pogotovo na putu do trofeja Lige šampiona u proleće 2020. godine. Tada je asistirao Kingsliju Komanu u finalu, dve asistencije zabeležio u polufinalu protiv Liona, jednu u gaženju Barselone u četvrtfinalu...

Takođe, biće zanimljivo videti da li će Flik ponovo odlučiti da igra sa dvojicom raumdojtera - Milerom i Musijalom, usled čega bez mesta u startnih 11 ostaje jedno klasično krilo.


tagovi

Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara