Nermin Haskić (©FK Velež)
Nermin Haskić (©FK Velež)

Foto-finiš u Premijer ligi - evropska bitka u Mostaru

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 14:49

Velež dočekuje Sarajevo u pretposlednjem kolu šampionata

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Još svega 180 minuta fudbala deli nas od spuštanja zavese na ovu sezonu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Šampion je poznat, kao i još jedan učesnik Evrope, a to je banjalučki Borac. Sve ostalo je nepoznato, pa će preostala dva kola doneti veliku neizvesnost. Poslednjih 12 utakmica biće odigrano u istom terminu, a ključna bitka za Evropu igra se danas u Mostaru.

Izabrane vesti

VELEŽ - SARAJEVO (17.00)

Utakmica na stadionu Rođeni biće ključna u izlasku na evropsku scenu. Dva velika rivala ukrstiće koplja u direktnom okršaju koji bi mogao odlučiti još jednog putnika. Velež je prošle sedmice izgubio finale Kupa, pa je jedina šansa da se izbori međunarodna scena, ostalo prvenstvo.

Pozitivna stvar je što će i četvrtoplasirani izboriti Evropu, jer je Zrinjski uzeo Kup, pa je to već nešto lakše ostvariv cilj. Trenutno je Velež peti sa 45 bodova, dva manje od četvrtog Želje, te četiri od trećeg Sarajeva. Tako će ova utakmica biti možda i poslednja šansa da se izbori pozicija u Evropu.

17.00: (2,00) Velež (3,20) Sarajevo (3,70)

Upravo je poraz od Zrinjskog i uzdrmao Rođene, ali će ova utakmica biti prilika da se prevaziđe ta situacija i zaboravi pomenuta utakmica.

"Uzdrmani smo porazom, ali glava mora ići gore. Mi smo takav klub, moramo se tako postavljati. Imamo određenih problema, neće biti Lauša, Vehabovića, Zvonića, Pršeša, a videćemo šta će biti sa Dejanovićem i Zeljkovićem. Želimo ovu priliku do kraja iskoristiti na najbolji način. Na oba fronta smo do kraja, to je novo iskustvo za nas. Želimo to preneti i na narednu sezonu. Svaka četiri dana smo igrali utakmicu koja je bila važna i to je veliki pritisak. Imali smo i problema sa povredama, ali još uvek imamo priliku za Evropu. To je vredno, nismo to očekivali. Ja sam obećao borbu za oba trofeja do kraja, ali nismo očekivali da ćemo dobaciti do ovih razina. Nismo završili posao. Mogli smo u Kupu dati više, zbog toga smo tužni. Imamo priliku da izađemo u Evropu, uz pomoć nekih rezultata“, rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Sarajevo je u prolećnom delu uspelo doći do pol pozicije za Evropu, što je bio i cilj, i ne bi trebalo da tu šansu ispuste. Sve sem poraza bilo bi dobar rezultat za Sarajevo, jer bi u poslednjem kolu imali priliku da plasman u Evropu overe na domaćem terenu.

Slično kao i Velež, i Sarajevo je uzdrmano remijem u prošlom kolu sa gradskim rivalom Željezničarom, ali vremena za žaljenje nema, pa se mora naći formula za pozitivan rezultat.

"Ostaje žal nakon prošlog kola gde smo u poslednjim sekundama ostali, barem privremeno, bez plasmana u evropska takmičenja. Popravni ispit nas očekuje protiv Veleža. Imali smo i duži odmor od ekipe Veleža, gde su oni u sredu igrali jako tešku utakmicu gde su se i fizički, a i emotivno istrošili”, kazao je trener Sarajeva Mirza Varešanović i dodao:

"Tu vidimo našu šansu za osvajanje sva tri boda i da osiguramo nastup u evropskim takmičenjima kolo prie kraja, što je i bio naš cilj na početku drugog dela sezone", jasan je Varešanović.

BOSNA I HERCEGOVINA 1 - PRETPOSLEDNJE 33. KOLO

Nedelja

17.00: (1,42) Borac (4,00) Sloboda (8,00)

17.00: (2,00) Igman (3,30) Tuzla Siti (3,60)

17.00: (1,60) Široki Brijeg (3,70) Sloga (5,40)

17.00: (2,00) Velež (3,20) Sarajevo (3,70)

17.00: (1,50) Željezničar (3,80) Posušje (6,50)

17.00: (1,25) Zrinjski (5,30) Leotar (9,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1VeležSarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara