Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

Vagner mora da bude agresivan, Klipersi bolje igraju bez Lenarda

Vreme čitanja: 4min | pet. 03.05.24. | 16:21

NBA plej-of: Klivlend i Dalas imaju priliku da večeras odrade posao u svojim serijama i pridruže se ostatku ekipa u drugom krugu

Hoćemo li imati barem jednu sedmu utakmicu u prvom krugu plejofa? Odgovor ćemo da dobijemo nakon šta se večeras odigraju nove utakmice jedine dve serije koje se još igraju. Šest ekipa čekaju da počne drugi krug, a to će se da se dogodi već sutra, samo čekamo da vidimo ko će im se priključiti.

ORLANDO MEDŽIK - KLIVLEND KAVALIRS (01.00)

Izabrane vesti

U ovoj seriji nema brejka, odnosno pobede na gostujućem terenu, a novu šansu da to napravi ima Klivlend koji bi sa slavljem na Floridi završio seriju i počeo pakirati kofere za Boston. Sigurni smo da u Medžiku imaju drugačije ideje, a kada pogledamo šta se sve događalo u dosadašnjih pet mečeva jasno nam je da je večeras sve moguće.

U prošlom meču Klivlend je igrao bez povređenog Džereta Alena koji je verovatno bio najbolji igrač tima u prve četiri utakmice. To je zahtevalo velike promene jer je Alen jako važan na obe strane parketa, a nekoliko je stvari koje su odvele meč na stranu Kavsa. Pre svega je to Evan Mobli koji je odigrao odličnu odbrambenu utakmicu koja je kulminirala blokadom šuta Frenca Vagnera u zadnjim sekundama, ali i sjajan posao koji je napravio u odbrani na Paolu Bankeru. Druga stvar je činjenica da su trojke Kavsima počele da ulaze jer su ih pogodili 13 od 37, a treća je činjenica da je trener Džej-Ar Bikerstaf s klupe posegnu za veteranom Markusom Morisom te iz rotacije izbacio Džordža Nijanga, a nije se ni Ajzak Okoro naigrao.

Klivlend je, znači, dobio tri stvari, a opet je pobedio praktično u zadnjoj sekundi i to je dobra stvar za Orlando. Loša je ta da opet nisu imali dobar šut za tri (9/31), da Vagner opet nije bio na nivou iz ligaškog dela sezone i da sve zavisi od Bankera. O svemu tome smo pričali pre svih utakmica, a sada je samo pitanje šta Džamal Mosli može da napravi da bi večeras njegov tim došao do pobede.

Najbolja stvar od svega je da ne mora da menja ništa. On jednostavno ne može da izmisli šutera, a poseban je problem što bi mogao da bude i bez Gerija Herisa koji ima manju povredu. Bez njega imaju još jednog šutera manje i to je problem. U takvoj situaciji jedna stvar donosi pobedu Orlandu - Franc Vagner. On stvarno mora da bude agresivniji, u ovoj seriji je to bio samo jednom, u četvrtom meču. Ako bude večeras, Orlando će verovatno da pobedi. Pritisak je na njemu.

DALAS MEVERIKS - LOS ANĐELES KLIPERS (03.30)

Možda zvuči glupo, ali nam se čini da bi Klipersi sada imali pobedu više da Kavaj Leonard uopšte nije igrao ona dva meča. Naravno da nam je jasna ideja trenera Tajrona Lua i uprave tima iz Los Anđelesa koji su želeli da vide koliko im Kavaj može pomoći, ali realno je on u ta dva meča koja je igrao bio igrač manje jer jednostavno nije bio u stanju da igra ozbiljnu košarku. Bez njega su Klipersi u četvrtom meču pokazali neverovatnu napadačku moć, posebno u prvom poluvremenu, dok ih je u petom Dalas bukvalno razbio.

Luka Dončić i Kajri Irving će da naprave to što trebaju, a ono šta Dalas trenutno ima su snažni i visoki odbrambeni igrači Pi-Džej Vašington i Derik Džons koji su zaduženi za odbranu na Polu Džordžu i Džejmsu Hardenu. Vašington i Džons su dvojici najboljih igrača Klipersa napravili velike probleme i oni nisu mogli da dođu do pravih prilika, a Tajron Lu mora da nađe način kako da zaobiđe taj problem u ovoj utakmici.

Dva su rešenja - jedno je jednostavno, trebaju da ostali igrači počnu da pogađaju šuteve, a to se posebno odnosi na Normana Pauela koji ima dobre procente šuta u ovoj seriji, ali je u samo jednom meču bio važniji faktor. S obzirom na to da je on imao dosta dobrih mečeva u regularnoj sezoni i bio katalizator napada s klupe, onda definitivno mora da bude bolji.

Drugo rešenje nam je nagovestio Lu pri kraju prošle utakmice, a taj je da na čvrstu košarku odgovori čvrstom košarkom. To znači da bi više minuta mogao da dobije Pi-Džej Taker koji nije igrao u prva četiri meča. U prošlom meču je na parketu bio deset minuta, videćemo koliko će večeras. Ono šta je jasno - Lu nikada nije uspeo da pronađe odgovor kako da Ivica Zubac bude šta duže na parketu, kako da se sakriju svi njegovi nedostaci i iskoristi sav potencijal koji poseduje. Hrvat ima prosek od 16 poena i devet skokova u ovoj seriji sa 61% šuta i to su dobre brojke, ali ga Lu često drži na klupi kada Dalas uspe da odigra nekoliko napada u kojima Dončić napada koš preko Zupca.

Dalas ima meč-loptu na svom parketu, ima Dončića i ima Irvinga. Izgleda kao idealan scenario za kupovinu avionskih karti za Oklahomu, ali Meveriksi su ove sezone pokazali previše oscilacija da bi rekli da je ovo gotovo. Daleko od toga.


tagovi

plej-of NBA ligeOrlando MedžikKlivlend KavalirsDalas MaveriksLos Anđeles Klipers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara