Foto ubod: Nekad sa Zvezdom do dve duple krune, sada sa Radničkim za opstanak

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.01.24. | 14:12

Dušan Đokić biće prvi asistent Nikole Trajkovića na Čairu

Skupilo se društvo staro. Nekad na Marakani, zajedno do dve uzastopne duple krune, kao igrači, a sada u trenerskom tandemu sa niškim Radničkim za opstanak u Mozzart Bet Superligi.

Nikola Trajković odabrao je prvog asistenta u stručnom štabu u svom povratničkom mandatu na klupi Nišlija, i to svog nekadašnjeg saigrača u dresu Crvene zvezde – Dušana Đokića. Delili su svlačionicu od januara 2006. do leta 2007. godine, sada će ponovo na Čairu, ali u daleko odgovornijoj ulozi i pokušaju da Radnički sačuvaju u elitnom rangu.

Izabrane vesti

Đokić se, u neku ruku, vraća u svoj kraj, budući da je rođen pre 43 godine u Prokuplju, gde je i počeo karijeru vrsnog strelca, koju je potvrdio u brojnim beogradskim klubovima – Radu, Zemunu, Obiliću, Železniku, Voždovcu, do vrhunca doveo u Crvenoj zvezdi, a kasnije materijalizovao u Belgiji, Rumuniji, Poljskoj, na Kipru, ali i u Kini i Saudijskoj Arabiji.

Već godinama je u trenerskom poslu, radio je i samostalno, u Jagodini, Bijeljini, Kraljevu, Rumi i Pančevu, a poslednji posao imao u stručnom štabu Inđije.

Kuriozitet je to da je i treći član stručnog štaba Radničkog, onaj sa najdužim stažom, rođeni Nišlija Vladimir Đorđević takođe nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i da je u jednom kraćem periodu, od januara 2007. godine, igrao u crveno-belom dresu sa Trajkovićem i Đokićem.


tagovi

Nikola TrajkovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara