Stadion Ferencvaroša (©Shutterstock)
Stadion Ferencvaroša (©Shutterstock)

Fradi u centru pažnje

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.05.20. | 11:27

Najtrofejniji mađarski klub dočekuje Debrecin u zaostalom meču 1. kola prvenstva

Ferencvaroš danas, zatim u sredu, pa tek u petak mogu ostali na teren. Šampionat Mađarske nastavlja se mečevima Fradija, koji će najpre da odigra zaostali duel 1. kola sa Debrecinom na svojoj Grupama areni (15.55), a potom i da gostuje Ujpeštu kroz četiri dana u susretu odloženog meča 20. runde. Najtrofejniji, najpopularniji i istorijski najznačajniji klub ove zemlje biće danas u centru pažnje ljubitelja fudbala.

Ferencvaroš se proteklog leta borio u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i Lige Evrope, pa je njegov meč sa Debrecinom odložen za određeno vreme i došao je na red gotovo godinu dana kasnije. Popularni Loki je iza rivala čak 23 boda, smešten na osmoj poziciji. Četa Sergeja Rebrova sa 53 boda i dve utakmice manje samopouzdano vodi na tabeli. I dok sve deluje da Fradi čeka lagan posao, beležimo važnu činjenicu: Oba tima su počela trening nakon pauze tek 9. maja. Odnosno, ekipe su imale samo dve nedelje da se pripreme za utakmicu.

Izabrane vesti

Zeleni orlovi bi mogli da se odmaknu na šest koraka od najbližeg pratioca Fehervara, ali najteže je dobiti unapred dobijen meč. Rebrov to zna.

"Upoznali smo dobre protivnike, svi naši treninzi bili su korisni u pogledu priprema. Biće ozbiljan izazov za tim, ali naši protivnici će takođe igrati svoje preostale ligaške utakmice u ritmu sreda-subota. Možda će nam biti od koristi to što smo već doživeli nešto slično na jesen kada smo bili u grupnoj fazi Lige Evrope, ali pred nama je težak period. Uvek je veoma teško igrati protiv Debrecina, jakog protivnika. Naš cilj će biti da osvojimo tri boda, jer šampionsku titulu možemo da odbranimo samo pobedama", rekao je ukrajinski strateg.

Debrecin je do prinudne pauze sakupio 30 bodova. Tim je u opasnosti od ispadanja, jer je samo dva boda ispred zone najugroženijih. Tim je primoran da pobedi ako želi da obezbedi članstvo u NB I.

"Radujemo se početku prvenstva protiv Ferencvaroša. Mislim da je naša kratka priprema prošla dobro. Verujem da su moji igrači veoma motivisani i da u Grupama areni možemo da postignemo rezultat koji je dobar za klub, navijače", ocenio je strage Debrecina Zoltan Vitelki.



tagovi

FerencvarošDebrecin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara