Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)
Sa meča u Novom Sadu (©Starsport)

Frajdej nebeskim skokom oteo pobedu Vojvodini u 96. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.02.24. | 17:17

Remi Vojvodine i Mladosti iz Lučana u Novom Sadu – 1:1

Kakav meč na Karađorđu, kakva završnica za infarkt! Vojvodina je bila pred pobedom nad Lučancima, nakon vodećeg gola Andrije Radulovića iz penala u 83. minutu, a onda je usledio hladan tuš u 96. minutu: Eze Frajdej bio najviši u skoku posle kornera i doneo Mladosti ogroman bod – 1:1 (0:0).

U susretima Vojvodine i Mladosti iz Lučana po pravilu ništa novo. Četvrti uzastopni susret ova dva tima završen je nerešenim rezultatom, a sve ono što su propustili igrači oba sastava da ponude publici tokom celog meča, učinili su u samom finišu, kada je prštalo od uzbuđenja.

Izabrane vesti

Postoji ta fraza da su u prvoj utakmici posle priprema “teške noge” i upravo njom se mogu oslikati dešavanja na “Karađorđu” u većem delu meča, sve do poslednjih desetak minuta, budući da su obe ekipe igrale s dozom opreza. Ličilo je sve na šahovsku partiju u kojoj se strogo vodi računa o svakom potezu i igra bez rizika, pa nije bilo uzbuđenja pred golovima Rosića i Stamenkovića. Takav pristup Novosađana i Lučanaca (ruku na srce, i teren je bio u veoma lošem stanju i onemogućavao brži protok lopte) uskratio je novosadsku publiku za lepe poteze i akcije, sve ono zbog čega se dolazi na stadion, pa se osetila nervoza među navijačima Vojvodine već sredinom prvog poluvremena, koji su tražili da se krene agresivnije i brže na protivnički gol.

Uzdahe domaćih navijača na isteku pola časa igre, dva puta u samo nekoliko minuta, izmamili su Uroš Nikolić i Filip Malbašić, ali nisu uspeli da donesu vođstvo Vojvodini iz ogromnih šansi. Najpre je Nikolić propustio stoodstotnu priliku nakon što je duplim pasom sa Dejanom Zukićem izbacio kompletnu odbranu gostiju. Našao se ofanzivni vezista Stare dame sam, oči u oči sa Stamenkovićem, ali je onda sa nekih pet metara poslao loptu pored stative. Praktično već u sledećem napadu Novosađana viđena je vrlo slična situacija. Ovog puta je Malbašić napravio slalom kroz protivnički kazneni prostor i kada su svi već videli loptu u mreži, ona je opet završila pored stative. Dve kolosalne šanse domaćih su tako otišle u nepovrat, pa se na pauzu otišlo bez pogodaka.

Očekivalo se da Vojvodina uđe energičnije u drugi deo meča, ali to nije bio slučaj. Jesu izabranici Božidara Bandovića imali inicijativu i posed lopte više na svojoj strani, ali napadi su bili jalovi. Zato je strateg koji je upisao zvanični debi na klupi Stare dame morao da menja psole samo desetak minuta nastavka. Ušao je iskusni Stefan Đorđević umesto mladog Stefana Bukinca, te Kembel umesto Malbašića.

Te promene donele su ekspresnu injekciju samopouzdanja domaćinu. Možda i najbolju šansu na utakmici propustio je Aleksa Vukanović. Odložio mu je Nikolić loptu na deset metara, ali ju je bivši član Crvene zvezde lansirao preko gola. Ubacila je Voša u veću brzinu, Lučanci su uspešno odolevali, a posebno je dobar u defanzivi bio povratnik u Mladost, Aleksandar Pejović.

Opredeljenje čete Tomislava Sivića bilo je jasno: da se ide na bod, odnosno odbrani svoj gol i eventualno pokuša nešto više iz tranzicije.

U 80. minutu sevnula je kontra Vojvodine, koju je povukao Kembel, uposlio je lepo Aleksu Vukanovića, kojeg nepropisno srušio Milan Joksimović. Glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a majstorski pogodio Andrija Radulović za vođstvo Lala.

I kada se činilo da je Voša spakovala u kofer sva tri boda, usledio je nebeski skok Ezea Frajedeja i pogodak u 96. minutu za remi na “Karađorđu”.

VOJVODINA – MLADOST LUČANI 1:1 (0:0)

/Radulović – pen 83 – Frajdej 96/

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 2.500

Sudija: Milan Stefanović

VOJVODINA (4-3-3): Rosić 7 – Lazarević 6, Crnomarković 6, Jeličić 6, Bukinac 6 (od 58. Đorđević) – Petrović 6, Zukić 6, Nikolić 6 (od 75. Jovanović-) – Radulović 6,5 (od 88. Indio), Vukanović 7, Malbašić 6 (od 58. Kembel 7)

MLADOST LUČANI (3-5-2): Stamenković 6 – Joksimović 5, Cvetinović 6, Andrić 6 – Varjačić 6, Veličković 6 (od 90. Ćirić), Tumbasević 6, Pejović 6,5, Udovičić 6 – Silue 5,5 (od 67. Bojić), Frajdej 7

Igrač utakmice: Eze Frajdej 7

MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac U TOKU

Nedelja

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)



tagovi

Patrik Eze FrajdejBožidar BandovićMozzart Bet SuperligaMladost LučaniFK VojvodinaAndrija Radulović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara