Đerar Pike (Reuters)
Đerar Pike (Reuters)

Francuski teniser "smečovao" dvoličnog Đerara Pikea

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.04.21. | 15:46

Mau pitao asa barselone zašto su mu važni samo navijači u fudbalu, a ne i u Dejvis kupu čiji je jedan od organizatora

Pošto su osnivači Superlige objavili da njihova ideja neže zaživeti na terenu, bar ne u predstojećoj sezoni, zvezda Barselone Đerar Pike je "potrčao" da na društvenim mreža saopšti da "fudbal pripada navijačima, danas više nego ikad". Naravo, pobrao je silne simpatije ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu.

Ali, ima i ne mali broji onih kojima se objava španskog fudbalera nije svidela. Ne zato što smatraju drugačije u odnosu na Pikeovo mišljenje kome fudbal pripada, već im je zasmetao njegov dvoličan stav. A jedan od tih koji mu je "u lice" rekao je francuski teniser Nikola Mau.

Izabrane vesti

"A Dejvis kup?", zapitao je Mau Pikea, jasno aludirajući na činjenicu da su iza promene formata Dejvis kupa od 2019. godine stajali upravo fudbaler Barse i japanski biznismen Hiroši Mikitani.

Tada je navedeno da će se svetska grupa nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu, odnosno njegova završnica igrati po turnirskom principu, samo na jednom mestu, kako bi bilo privlačnije sponzorima i emiterima, dok Pike i družina nisu vodili računa o ljubiteljima tenisa koji su sa novim sistemom izgubili mogućnost da uživo vide svoje ljubimce uživo u Dejvis kupu, osim ukoliko njihova zemlja nije organizator turnira...



tagovi

nikolas mauĐerar PikeEvropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara