Ljubiša Tumbaković (©Starsport)
Ljubiša Tumbaković (©Starsport)

FSS o sudbini Tumbakovića: Danas rastanak, od sutra o novom selektoru

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 08:46

Vladan Milojević apsolutni favorit za selektorsku funkciju, ali rastu i akcije Sava Miloševića

Potpredsednik FSS Marko Pantelić je odmah nakon poslednjih reprezentativnih utakmica dobio zadatak da do 15. decembra Izvršnom odboru podnese izveštaj o neuspehu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali i spisak kandidata koji bi mogli da budu imenovani za novog selektora. Međutim, na Terazijama su odlučili da prvi od dva sastanka obave već koliko danas od 15 sati, s tim da se očekuje da se na tom sastanku raspravlja samo o statusu aktuelnog kormilara Ljubiše Tumbakovića.

I da on, budimo otvoreni, postane bivši.

Izabrane vesti

Iako su u FSS na ovu temu zakopčani do grla, jasno je da Tumbaković uprkos nekim sjajnim izdanjima, protiv Norveške i Rusije pre svega, nije ubedio vrhušku Saveza da treba da ostane na poziciji i za kvalifikacije za Mundijal u Kataru 2022. Podsetimo, protivnici Orlova u Grupi A biće aktuelni šampion Evrope Portugalija, te Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan, samo prvi ide direktno na Svetsko prvenstvo, dok će drugoplasirani u baraž.

Očekuje se dakle da se sa Tumbakovićem postigne sporazum o rastanku, a da se tek onda i zvanično uđe u proces potrage za novim selektorom koga izvesno nećemo dobiti danas.

Ali da se o tome misli već neko vreme, to je sasvim sigurno i nije tajna da bi na Terazijama većina digla ruku da Vladan Milojević odmah preuzme reprezentaciju. Arhitekta velikog povratka Crvene zvezde na evropsku scenu rado bi preuzeo kormilo, ali problem je što on ima čvrst ugovor sa Al Ahlijem zbog kojeg bi, kako se da čuti, FSS morao da plati i obeštećenje od 1.200.000 evra.

Ostali srpski treneri koji bi dobili podršku Izvršnog odbora FSS – a govorimo tu prvenstveno o Veljku Paunoviću, Slaviši Jokanoviću i Vladimiru Iviću – takođe su pod jakim ugovorima koji im ne dozvoljavaju da razmišljaju o povratku u Srbiju. Što je tako otvorilo i mogućnost da na klupu sedne stranac s tim da niko još nije kontaktiran, samo su se mnogi, pa i neka zvučna imena, nudili preko menadžera.

Prednost ipak ima domaći trener, pa rastu i akcije Sava Miloševića. Jeste on rekao da se ne bi vraćao u srpski fudbal, ali reprezentacija je nešto sasvim drugo, a u FSS nisu zaboravili da je Milošević bio direktor kada je selektirana zlatna šampionska generacija koja je 2015. osvojila titulu U20 prvaka sveta. Okosnicu sadašnje reprezentacije čine baš igrači iz te i bliskih generacija i svi oni imaju poštovanje prema Miloševiću, koji je pride na klupi Partizana pokazao da ima potencijal za trenersku karijeru.

Međutim, sve te priče vodiće se ako i samo ako FSS ne bude uspeo da se dogovori sa Vladanom Milojevićem.


tagovi

Savo MiloševićVladan MilojevićLjubiša TumbakovićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara