Fudbal zonskog ranga, prvi Sadikov gol glavom, mali Rizna kao tata i Partizanov spasilac Suma (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.12.19. | 15:26

Crno-beli posle očajnog prvog ubrzali početkom druog poluvremena i odneli bodove sa Banjice - 2:1

U nekim ranijim sezonama bila je Banjica usputna stanica. U ovoj, kad je trka za titulu izgubljena na polovini, motiva za egzibicije ili kvalitetan fudbal nema, pa je emotivno i fizički potrošen Partizan bukvalno preživeo pretposlednje gostovanje u 2019. i u Humsku 1 odneo tri boda koja će mu više značiti na planu samopouzdanja, a manje zbog pozicije na tabeli.

Iz meča sa Radom pamtiće se podatak da je Umar Sadik prvi put otkako je zadužio crno-beli dres postigao gol glavom i da Sejduba Suma poboljšava statistiku, kao jak adut pred najavljene pregovore o novom ugovoru. Možda će se neko setiti da je Vladimir Stojković podsetio na stare dane i sa dve, tri intervencije spasao goste nove bruke u jednoj od najmanje sadržajnih utakmica ove jeseni. Igra će biti zaboravljena, pamtiće se samo rezultat - 2:1.

Izabrane vesti

Da horor završnica meča sa Napretkom i ista takva u Hagu pre desetak dana poput uhode prati Partizanove fudbalere najbolje se videlo u Crnotravskoj. Psihički uzdrman tim mučio se u svim aspektima igre, prenosu i kontroli lopte, posledično i izgradnji akcija, delovao umorno, tromo, a pojedinci su pola sata potrošili statirajući, bez vidljivog učinka. Napada vrednih pomena nije bilo "ni od korova", možda i zbog toga što su trojica ofanzivaca Asano-Sadik-Suma na praktičnom primeru potvrdili Miloševićeve reči da ovom timu nedostaje zajedništvo. Nijednu smislenu akciju nisu izveli, gubili su lopte ili solirali očekujući da onaj drugi preuzme odgovornost. Kad se skoro 45 minuta neubedljivim strancima doda još jedan, ove nedelje maltene neprimetni Natho, čije greške je krpio sveprisutni Zdjelar, postaje jasno zašto su gosti pokušali da žive od prodora po desnoj strani, gde su "operisala" dva krila: Lutovac prirodno na poziciji beka i Filip Stevanović u manevru.

Baš posle jednog prodora Lutovca i centaršuta na peterac Parni valjak je prvu realnu priliku - ne računamo petljanje Sume, njegov šut preko zaštitne mreže i prilično neprecizan udarac Natha van okvira gola - pretvorio u vođstvo. Konačno je posle pet meseci superligaškog fudbala Umar Sadik iskoristio visinsku prednost u odnosu na rivale i prvencem glavom omogućio crno-belima vođstvo koje igrom nisu zaslužili.

Po sistemu "kako došlo, tako otišlo", favorit je ostao bez kapitala. Iako je dotad samo jednom zapretio Vladimiru Stojkoviću (šut Miloša Trifunovića) Rad se oslonio na prekid i prvu priliku pretvorio u izjednačenje, takođe, igrom nezasluženo.

Pravedno bi bilo da se taj užasni, negledljiv, ponekad čak fudbal zonskog ranga, u prvom poluvremenu okočna bez golova, ali da Građevinari stanu na zelenu granu postarao se Branko Riznić, glavom prosledivši loptu iz kornera Branislava Miloševića u dalji ugao. Nema kome se u tom trenutku na Banjici nije ukazao lik nekadašnjeg Radovog asa, Zorana Riznića, istinskog boema i umetnika na terenu, pošto je njegov naslednik vratio utakmicu na početak.

Instrukcije Sava Miloševića tokom pauze očigledno su bile delotvorne, u nastavku kao da je na teren istrčao neki drugi, odvažniji, brži, pobede gladniji Partizan. Bilo mu je dovoljno samo osam minuta malo brže igre da pritisne protivnika, natera ga na greške, fino kombinuje i iz jedne akcije, ovoga puta sa suprotne strane, stigne do prednosti. Zaslužene. Lev bek Slobodan Urošević je centrirao, a Sejduba Suma iz prve potvrdio da je tehnički jedan od najnadarenijih u crno-belom timu. Jako i neodbranjivo.

Mogao je odmah zatim Urošević asistenciji da doda pogodak (šut iznad prečke), mogao je i Natho iz daljine da uvede susret u mirniju završnicu, Sadik da realizuje zicer (promašio gol), mogao je i Rad da bude malo smireniji u retkim trenucima kad je imao posed, ili da ima više sreće posle šuteva rezerviste Ljubomira Kovačević i Aleksandra Busnića (oba puta blokirao Bojan Ostojić), ali na kraju ništa od toga.

Pritiskom u završnici, kad je bacio karte na sve ili ništa, Rad je nagovestio dramu, međutim nije bilo realno da se ponovo vrati u život. Ipak je reč o tabelarno poslednjeplasiranoj ekipi Superlige, koja se gušila u sopstvenim problemima. Tako je Partizan uspešno priveo meč kraju.

Kad se crta podvuče - bodove jeste osvojio, igrom nije oduševio. Za crno-bele najbolje je saznanje da za sedam dana u Surdulici završava nimalo pohvalni prvi deo prvenstva...

SRBIJA 1 - 20. KOLO

Subota
Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:1 (2:1)
/Žander 31, Tekijaški 40ag, Tomane 51 - Denković 21/

Nedelja
Rad – Partizan  1:2 (1:1)
/Riznić 35 – Sadik 33, Suma 53/

TSC – Vojvodina  2:0 (1:0)
/Duronjić 33, Silađi 85/

Javor – Voždovac  1:2 (1:1)
/Petković 23 – Stanisavljević 43, Đorđijevski 60/

Napredak – Mačva 2:1 (1:0)
/Bjeloš 17, 70 – Božić 48/

Proleter Novi Sad – Čukarički  2:1 (1:0)
/Mirosavljev 33, Babić 72 – Docić 67p/

Radnički Niš – Mladost Lučani  3:0 (1:0)
/Đorđević 21, Ostojić 70, Noma 87/

Radnik – Inđija  2:0 (0:0)
/Pavlov 46, Tomić 61p/

 

 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara