Fudbalska romantika u moru materijalnih izbora: Lautaro spreman da zaokruži deceniju u Interu

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 09:25

Argentinac i Nerazuri blizu produžetka saradnje, novim ugovorom postaje najplaćeniji igrač milanskog kluba

U vreme kada je finansijski faktor postao daleko najvažniji parametar u fudbalu, priča između Intera i Lautara Martineza izdvojila se u moru jednoličnih na osnovu fudbalske romantike koja zaista prerasta u raritet.

Duh novogodišnje euforije sve intenzivnije se oseća u crno-plavom delu Milana, a glavni poklon pod jelkom Nerazura kako stvari stoje biće produžetak ugovora aktuelnog kapitena.

Izabrane vesti

Igrač koji se nije odrekao Interovog dresa ni kada su na vrata pokucali Barselona, Real i klubovi iz Saudijske Arabije, novi korak ka statusu klupske legende mogao bi da napravi u narednim nedeljama, s obzirom na to da italijanski mediji otkrivaju da su pregovori oko produžetka ugovora u završnoj fazi.

Lautaro, koji je član Nerazura od leta 2018. godine, praktično je dogovorio sve detalje vezane za nastavak saradnje, otkriva Gazeta koja dodaje da će novi ugovor trajati najmanje do leta 2028. godine i da će Argentincu garantovati neto platu od 7.000.000 evra, čime će postati najplaćeniji fudbaler Intera.

Ozvaničenjem nastavka saradnje koje se očekuje najkasnije u prvoj nedelji januara, Martinez bi stekao priliku da na Đuzepe Meaci provede u aktuelnoj sredini čitavu deceniju, međutim ostanak u Interu ni u prethodnom periodu se nije dovodio u pitanje.

Sa Argentincem u fenomenalnoj formi kao liderom, Nerazuri će nastaviti borbu za 20. titulu, a njegov potpis neće biti jedini novogodišnji poklon ispod Interove jelke.

Iako pojačanja nisu tema u milanskom klubu ove zime, sportski sektor radi punom parom, pa će uz Lautara, saradnju produžiti i Henrik Mhitarijan i Federiko Dimarko. Jermen će, prema saznanjima Gazete, ugovor produžiti za još godinu dana, uz opciju dodatnog produžetka, ali će ostati na istoj plati, dok će italijanski bek novim ugovorom dobiti praktično udvostručena primanja (sa sadašnih 2.200.000, na preko 4.000.000 evra).

Uz trio sa kojim je praktično utanačen svaki detalj, razgovori na istu temu vode se i sa Denzelom Damfrisom kojem je ponuđen ugovor u rangu Dimarkovog, ali su agenti holandskog fudbalera zahtevali 5.000.000 što je prolongiralo dogovor za 2024. godinu.


tagovi

Federiko DimarkoHenrik MhitarijanItalijaLautaro MartinezInterDenzel Damfris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara