Pablo Barios i Gabri Vejga (©Reuters)
Pablo Barios i Gabri Vejga (©Reuters)

Gabri Vejga odlazi iz Selte: Ne želimo da ga prodamo, ali će ga oni kupiti

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.03.23. | 18:27

Obeštećenje 40.000.000 evra

Golom protiv Sevilje u remiju 1:1 mladi Gabri Vejga je ispratio prošlu godinu, a u 2023. je već pet puta bio strelac. Đak Seltine škole u svojoj trećoj prvoligaškoj sezoni, ali prvoj kao standardan prvotimac, ima devet golova i tri asistencije u 25 nastupa (gledajući ukupnu minutažu, doprinosi pogotku na svakih 126 minuta). Odlična forma u kojoj se nalazi nije promakla velikanima, pa je licitacija za budući klub 20-godišnjeg ofanzivnog veziste uveliko u toku. A, po izjavi predsednika kluba iz Viga, Karlosa Murinja, iako ima ugovor do leta 2026, sredinu bi mogao da promeni već za nekoliko meseci.

Svesni su u Selti da ne mogu da pariraju bogatim ponudama klubova koji žele Vejgu u svojim redovima i spremni su da mu obezbede daleko veća primanja nego što trenutno ima, te da će zbog toga biti primorani da ga prodaju po završetku sezone ukoliko zatraži transfer.

Izabrane vesti

Među prvima čije bi redove mogao da pojača pominjao se Real Madrid, a navodno su u trci i Mančester Junajted, Mančester Siti, Liverpul i Napoli. Kome god mladi reprezentativac Španije odluči da se obaveže moraće da plati Selti najmanje 40.000.000 evra.

"Ne želimo da ga prodamo ni pod kojim uslovima, ali će ga oni kupiti. Znamo da već ima neke ponude, a naši finansijski kapaciteti nisu dovoljni da možemo da im pariramo. Gabri je Seltino dete i vrata će mu uvek biti otvorena, a šta će se dogoditi na leto zavisi isključivo od njega. Sam će odlučiti da li želi da ide, a naši navijači mogu da budu sigurni da će za eventualni transfer klub dobiti obeštećenje", izjavio je prvi čovek Selte.

Selta se trenutno nalazi na desetom mestu Primere sa 34 boda iz 26 utakmica. U prethodnih pet kola tim iz Viga ima tri pobede i dva remija, ali i dalje je na sličnoj razdaljini od opasne zone (osam bodova) i evropske vize (sedam).



tagovi

Gabri VejgaSelta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara