(©Starsport)
(©Starsport)

Gaćinović: Nemamo zvezde, sve zasnivamo na snazi tima, energiji i dobroj hemiji u ekipi

Vreme čitanja: 4min | pon. 26.09.22. | 09:27

„Mogli smo da uštinemo i koji bod više“, kaže trener Novog Pazara

Imali su Pazarci tri slobodna dana, a posle toga su opet u radnom modu, istina bez krilnog igrača Mitra Ergelaša, kojeg je Goran Stevanović pozvao u mladu reprezentaciju za test protiv Bugarske u Sofiji.

Trener Plavih Vladimir Gaćinović priznaje da je pauza bila gotovo neophodna jer se njegovom timu u prethodnih 12 kola mnogo toga izdešavalo, čak je u jednom momentu nakon serije od sedam trijumfa bio i na čelu superligaškog karavana.

Izabrane vesti

"Desilo nam se i nešto što smo planirali, a mnogo više toga što nismo. Objektivno, bili smo na nekom ispitu zrelosti, da vidimo koliko možemo da se nosimo sa pritiskom. Treba biti realan i proceniti kakve su nam objektivne mogućnosti. Pokazalo se na poslednjim utakmicama da nama svaki igrač puno znači, da nemamo adekvatnih zamena kako bismo igrali bez Miloša Mijića ili kapitena Stefana Lončara, a da se to ne oseti. Sve je to bilo vidljivo, pogotovo u veznom redu, a naročito na poslednjoj utakmici u Lazarevcu. Treba biti realan i staviti stvari tamo gde im je mesto. Uvak hoćemo mnogo, ali u ovom momentu - nismo mogli više", počinje Gaćinović priču za Mozzart Sport.

Povratak u neki normalan kolosek vidi kao prioritet u narednom periodu, bez obzira što se nikad ne zadovoljava postignutim. Ističe da uvek hoće - više.

"Zato nam je ova pauza dobro došla, da se resetujemo i svedemo utiske, da posložimo stvari na mesto, da se ponovo uverimo da nam ne treba ni preterena euforija, ni preterani pesimizam, da idemo od meča do meča, da dajemo maksimum i igramo prepoznatljiv fudbal. Naravno, bilo bi dobro da pobeđujemo. Realni smo, pa kad padnemo znamo što smo pali, a kad profitiramo zašto smo profitirali. Objektivno smo ekipa gde je presudna snaga kolektiva. Nemamo velikih zvezda i zasnivamo se na radu svih, dobroj hemiji, energiji i ritmu. Mogli smo da 'uštinemo' i koji bod više, ali sve je to sastavni deo procesa sazrevanja svih nas. Možda nas je nešto snašlo i neplanirano, pa smo očekivali i više od urađenog. Mada, mislim i da zaista možemo više".    

Vratio se još jednom na poslednji poraz od Kolubare u Lazarevcu (0:1), posle kojeg je Novi Pazar šesti u Mozzart Bet Superligi sa 21 bodom.

"Ustvari, protiv Kolubare smo morali više. Tu nismo pružili maksimum. Nisam bio zadovoljan kako smo funkcionisali u sedmici pred utakmicu. Povremeno smo delovali manje kreativno, nekada bili više otvoreni ili manje agresivni. To se prenelo i na teren. Malo smo prostora pokrivali, puno toga smo pustili njima. Imali smo neproduktivan posed. Često se bolje osećamo kad je lopta kod protivnika, bolje držimo kontrolu. Sad smo imali posed, ali ne i kontrolu. Mogli smo neke sitaucije bolje da rešimo, malo je falilo i sreće. Iskreno, teško je dobijati u nizu. Osetila se potrošnja".

Dugo je Gaćinović na elitnoj sceni, pa može da proceni kuda ide srpski fudbal, ako se posmatra kroz prizmu najjače lige.

"Što se tiče držanja koraka sa Evropom, tu se merimo prema Partizanu i Crvenoj zvezdi, što je i realno. Gleda se kako oni prolaze, mada povremeno neko i iznenadi, poput Čukaričkog ili Spartaka koji sam vodio pre četiri godine. Tu smo negde, na istom nivou. Možda Crvena zvezda i Partizan nisu bili u najboljoj formi u odlučujućim mečevima za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope. Što se poretka na vrhu Mozzart Bet Superlige tiče, na početku je delovalo da će se crveno-beli prošetati, ali se Partizan vratio na neke svoje očekivane staze i u poslednje vreme igra dobro. Duga je sezona, pa treba igrati dobro i pobeđivati u kontinuitetu. Pred zoru se mrzne, kako reče Zvezdan Terzić u trenutku kada je prošle sezone Partizan imao bodovnu prednost nad Zvezdom. Ipak, najviše me zanima moja ekipa“.

I podvlačimo još jednom crtu trener Novog Pazara ispod onog što je uradio njegov tim.

„Moramo da pravimo dobre serije da bismo se nečemu nadali. Igramo isto, muški, protiv velikih i malih. Ne pravimo razliku između Partizana, Radničkog 1923 ili Mladosti GAT-a. Nikada ne idemo na bod, u tome je poenta. Pritom, igramo i dobar fudbal. Na dobro smo putu, ali tanka je linija između ovoga i onoga, između dobrog i lošeg. Treba da učinimo sve, ali svi zajedno, da zapnemo na svakom treningu i utakmici. Optimista sam, mislim da će da izađe na dobro. Verujem u momke. Do sada su me puno puta uverili da mogu", ubeđen je Vladimir Gaćinović da takmičarska 2022/23 donosi još mnogo uzbuđenja u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

Vladimir GaćinovićFK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara