Gadafi, Obijang, pa Vea: Treći sin afričkih predsednika u Seriji A

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.23. | 16:44

Juventus spreman za život posle Kvadrada

Izgleda da je 1. jul u Italiji bio rezervisan za promocije sinova bivših velikih fudbalera. Prvo je Inter predstavio Markusa Tirama, a nekoliko sati kasnije na isti način odgovorio je i Juventus. Timoti Vea novi je igrač Stare dame.

Kuriozitet je da je doskorašnji fudbaler Lila postao treći sin aktuelnih ili bivših predsednika neke od afričkih država. Timotijev otac je legendarni Žorž, od 2018. godine predsednik Liberije, a ostatak društva čine Pedro Obijang i Sadi Gadafi. Obijang je aktuelni član Sasuola, nekadašnji vezista Sampdorije i sin Teodora Obianga Nguema Mbasogoa, nekadašnjeg predsednika Ekvatrijanle Gvineje. Sadijevog oca nije potrebno posebno predstavljati. Reč je naravno o Muameru Gadafiju. Sadi je svojevremeno slovio za crnu ovcu" porodice Gadafi, a razlozi su bili sukobi sa evropskom policijom, zloupotreba droga i alkohola, razuzdane afere sa ženama i muškarcima. Sadi je tokom sezone 2003/04 nosio dres Peruđe, a zatim proveo po godinu dana u Udinezeu i Sampdoriji ali nigde nije ostavio zapažen trag.

Izabrane vesti

Ali da se vratimo na Timotija koji bi mogao da napravi ubedljivo najveću karijeru među pobrojanima. Reprezentativac Sjedinjenih Američkih država stigao je u Torino iz Lila i potpisao ugovor na pet godina. Juventus će, kao što je od ranije poznato, francuskom klubu platiti 11.000.000 fiksno i još 2.000.000 u bonusima.

Kako navode italijanski mediji, 23-godišnji Amerikanca u Juventusu vide kao zamenu za Huana Kvadrada, koji je ovog leta posle osam godina napustio klub. Vea je inače po vokaciji krilo, ali je gotovo čitavu prethodnu sezonu igrao na poziciji ving-beka i tako se preporučio Staroj dami.

Amerikanac je u Lil stigao 2019. godine iz Pari Sen Žermena za 10.000.000 evra, a u protekle četiri sezone je na 107 utakmica postigao i namestio po osam golova. Pre dve sezone je sa Dogama osvojio i titulu prvaka Francuske…

Ponikao je u akademiji Njujork Red Bula, da bi već sa 14 godina stigao u omladinski pogon Pari Sen Žermena. Nije se naigrao na Parku prinčeva, pa je značajniju ulogu potražio u Seltiku pre nego što je stigao u Lil.


tagovi

Timoti VeaJuventusTransferiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara