Gavi (©Reuters)
Gavi (©Reuters)

Gavi brine mamu, ali - to je fudbal: Uvek se trudim da dajem sve od sebe

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.10.23. | 14:09

"U poređenju sa prošlom sezonom napredovao sam u osvajanju loptu, ranije sam pravio mnogo više faulova", ističe mladi vezista Barselone

Pre samo dva meseca (5. avgusta) Pablo Martin Paez Gavira, poznatiji kao Gavi, napunio je 19 godina, a već uveliko je jedan od najbitnijih igrača Barselone. Iza sebe ima dve pune sezone u prvom timu Katalonaca, tokom kojih mu je Ćavi ukazivao ogromno poverenje.

Računajući i mlađe kategorije, u koje je stigao 2015. iz Betisa, mladi Andalužanin deo je Barselone već osam godina. Skoro polovinu svog života. I ne pomišlja o odlasku iz kluba.

Izabrane vesti

"Voleo bih da zauvek ostanem u Barseloni. Mislim da nigde ne bih bio tako srećan kao što sam ovde", izjavio je Gavi za katalonski list La Vangardija.

Prošle sezone supertalentovani tinejdžer je osetio draž osvajanja titule, a nada se da će u budućnosti podići i pehar namenjen prvaku Evrope, na koji u Barseloni čekaju od 2015, kada su peti put postali kontinentalni šampioni.

"Osvajanje Lige šampiona je jedan od mojih snova, verovatno najveći. Podizanje pehara Lige šampiona je san svakog igrača koji je ponikao u Barseloni".

Mnogo puta u svojoj glavi zamišljao je centralni vezista Katalonaca kako podiže "ušati pehar", ali vizualizacija događaja u mislima pomaže mu da se bolje pripremi za utakmicu.

"Pred važne utakmice zamišljam šta bi sve moglo da se desi, vidim sebe kako postižem gol. Uvek se trudim da pred utakmicu zamislim situaciju iz koje dajem gol", otkriva Gavi.

U dosadašnjih 105 nastupa za Barselonu Gavi je dao sedam i asistirao za 14 golova. Ove sezone se jednom upisao u strelce i jednom asistirao.

"Cilj mije da ove sezone dam 10 golova za Barselonu".

Poredeći svoje partije iz prošle i tekuće sezone, Gavi ističe da je napredovao u segmentu osvajanja "ničijih lopti", što je veoma bitno za poziciju koju ima u timu.

"U poređenju sa prošlom sezonom napredovao sam u osvajanju loptu, ranije sam pravio mnogo više faulova, ali sam zaista dosta napredovao u tom smislu. Ponekad kada gledam snimak utakmice zapitam se kako sam mogao da uradim neke poteze. Moja mama brine, ali to je fudbal i uvek ću se truditi da dajem sve od sebe i budem igrač koji se bori do poslednjeg atoma snage".

As Barselone je istakao i Frenkija de Jonga kao saigrača veoma važnog za njegov razvoj u karijeri.

"Zaista mu se divim, verovatno najviše od svih igrača u timu. Kada on nije na terenu, to zaista može da se primeti. Baš kao i sa Pedrijem. Bio sam zabrinut da bi mogao da napusti klub, stvarno nisam želo da ode, što sam mu i rekao više puta", istakao je Gavi, a želja mu se ostvarila iako je holandski reprezentativac u nekoliko navrata bio jako blizu odlaska iz Barselone zbog narušene finansijske situacije u klubu.



tagovi

BarselonaGavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara