Glas iz Lučana: Blizu smo dogovora sa Mančester Sitijem oko Gordića!

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 17:30

„Ostalo je da se usaglase još neki detalji, i da kao maloletno lice potpiše prvo predugovor“, poručio alfa i omega Mladosti Neško Milovanović

Zaslužio je supertalentovani vezista lučanske Mladosti Đorđe Gordić da se naširoko piše o njemu, jer je u tekućoj sezoni jedan od najpozitivnijih utisaka Superlige. Zaslužio je momak rođen 2004. godine da zbog njega skauti velikih klubova obitavaju po Dragačevu, pitajući rukovodstvo Mladosti za cenu srpskog Genduzija.

Bili su oprezni u Mladosti kada se pojavila informacija o prelasku Đorđa Gordića u Mančester Siti. Ali čini se da se kockice konačnog transfera polako slažu i da će mladi vezista uskoro i zvanično staviti potpis na predugovor sa jednim od najboljih klubova Evrope.

Izabrane vesti

Negde je i to poruka prvog čoveka lučanskog kluba Neška Milovanovića.

Potpisali ništa nismo, ali jesmo blizu dogovora sa Mančester Sitijem. Ostalo je da se usaglase neki detalji. Očekujemo da vrlo brzo sve bude završeno, i da Gordić potpiše predugovor sa Sitijem. Ne bih licitirao sa ciframa, neumesno je dok ne zaključimo posao“, rekao je za MOZZART Sport Neško Milovanović.

Kako se može čuti pregovori dve strane nisu bili uopšte laki, mada bi gledajući samo budžet kluba cena Đorđa Gordića trebalo da bude „šala i komika“ za ljude iz Sitija.

Međutim, problem je što Mančester Siti tokom ovakvih kupovina mladih igrača ima konslutanta odnosno firmu koja se bavi tržišnom vrednošču igrača. I kao ozbiljan parametar uzima najveću prodaju u istoriji kluba iz koji potencijalni igrač dolazi. Taj podatak nikako nije išao na ruku ljudima iz lučanske Mladosti. Do sada su najviše novca inkasirali prilikom prodaje golmana Dragana Rosića 2019. godine u redove španske Almerije – 500.000 evra. Siti je nudio tri puta više, Mladost je tražila tri miliona evra. Ipak, čini se da je na kraju došlo do kompromisa, odnosno da će Gordić postati novi fudbaler tima Pepa Gvardiole za nešto više od dva miliona evra.

Ostaće Gordić u Lučanima na pozajmici, a Mančester Siti će za svaki odigrani meč mladog veziste uplaćivati novac lučanskom klubu. Kada se sve sabere – odličan posao Mladosti.

Sam Gordić će, posle punoletstva, izvesno na kaljenje u neki drugi klub, kao što je to bio slučaj sa braćom Ilić, Lukom i Ivanom, te Slobodanom Tedićem i Filipom Stevanovićem. Niko od njih nije u praksi prišao prvom timu Građana, mada je Ivan Ilić već standardan u Seriji A, u dresu Verone, a to nije mala stvar. Luka Ilić je u međuvremenu prešao u francuski Troa, Tedić je na pozajmici u Zvoleu, Stevanović u Herenvenu.

 Gordića su inače skautirali i Crvena zvezda i Partizan, pominjao se i Klub Briž, pa Atalanta… Ali kada je u priču uskočio Siti svi drugi su ostali bez šansi.

Mančesterski klub se jednostavno ne odbija. Iako je put do mesta u timu Pepa Gvardiole dugačak i krajnje neizvestan. Na ovakav način uspeo je Oleksandr Zinčenko. I niko posle njega.


tagovi

Đorđe Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara