Hari Kejn (Reuters)
Hari Kejn (Reuters)

Glasine iz Mančestera: Ako Griliš potpiše, besparica prekida Sitijevu poteru za Kejnom

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.08.21. | 16:57

Manchester Evening News tvrdi da će Građani morati da naprave neki jači izlazni transfer da bi napali prvu zvezdu Totenhema

Klupko transfera Džeka Griliša u Mančester siti počelo je da se odmovatava kada je Aston Vila prihvatila ponudu šampiona Engleske tešku oko 120.000.000 evra. Međutim, to je odmah otvorilo novo pitanje. Ukoliko se ne desi čudo i reprezentativac Gordog Albiona stigne na Etihad, da li će Građani moći da priušte Harija Kejna. Manchester Evening news tvrdi da u tom slučaju Pep Gvardiola neće imati na raspolaganju resurse za kupovinu jednog od najboljih napadača planeta kojeg Totenhem ne želi da pusti ispod 150.000.000 evra.

Dakle, kako bi istog leta objedinio dva potencijalno najveća transfera u istoriji engleskog fudbala vicešampion Evrope moraće da se posveti prodaji fudbalera. U aktuelnom prelaznom roku Siti je već prihodovao 38.800.000 evra prodajom Anhelinja Red Bul Lajpcigu (18.000.000), Džeka Herisona Lidsu (12.800.000) i Lukasa Nmeče Volfzburgu (8.000.000). Međutim, mančesterski velikan na spisku igrača ima mnogo krupnije ribe o kojima se već spekulisalo da bi mogle da napuste klub - Bernardo Silva, Rijad Marez i Gabrijel Žezus.

Izabrane vesti

Kejn je nedavno Geriju Nevilu u jednom intervjuu rekao da je san svakog napadača da pored sebe ima Kevina de Brujnea i tako poslao jasan signal Gvardioli, koji je početkom leta pričao da Mančester siti nema novca da dovede napdača u rangu Erlinga Halada ili Harija Kejna. Međutim novac za Griliša postoji, a setimo se i da je Totenhem odbio prvi napad Sitija na prvu zvezdu tima od 117.000.000 evra.

Iz Totenhema poručuju da nemaju potrebu da prodaju Kejna kojem ugovor važi još tri godine zato traže preko 170.000.000 kako bi razmatrali priču. Međutim, pitanje je kako će se Totenhem postaviti ako su glasine sa Ostrva tačne. Naime, ugledni britanski Telegraf piše da će Kejn po povratku sa odmora, tj. već ove nedelje lično predočiti prvom čoveku kluba Danijelu Leviju svoju nameru da pređe na Etihad.

Kao što rekosmo jedan klupko je počeo da se odmotava, a kada bude poptpuno ogoljen i Griliš potpiše za Siti, videćemo da li se Gvardiola samo prenemagao da klub nema novac za vrhunskog špica, odnosno koliko će Totenhem moći da forsira 170.000.000 svestan da ako bude išao protiv želje Kejna rizikuje da u narednoj sezoni ima besnog i nezadovoljnog lidera.

Sigurno je samo da će jedna od većih transfer saga godinama unazad, iz dana u dan, sa sobom povlačiti konstantne spekulacije, glasine i nagađanja.


tagovi

TotenhemMančester SitiHari KejnDžek Griliš

Obaveštavaj me

Totenhem
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara